Klubbløse Ochoa stoppet Brasil

HELT: Mexico-keeper Guillermo Ochoa stoppet Neymar og de andre Brasil-spillerne i tirsdagens målløse VM-kamp. (Foto: Sergio Moares, Reuter / NTB scanpix)

Mexico og keeper Guillermo Ochoa satte en demper på brasilianernes fotballfest. Manglende effektivitet kostet poeng for Brasil.

Brasil – Mexico 0-0:

Estadio Castelão, 60.342 tilskuere

Dommer: Cünet Çakir, Tyrkia.

Gult kort: Ramires (45), Thiago Silva (79), Brasil, Paul Aguilar (59), José Juan Vázquez (62), Mexico.

Lagene:

Brasil (4-2-3-1): Julio Cesar – Marcelo, David Luiz, Thiago Silva, Dani Alves – Paulinho, Luiz Gustavo – Neymar, Oscar (Willian fra 83.), Ramires (Bernard fra 46.) – Fred (Jô fra 68.).

Mexico (5-3-2): Guillermo Ochoa – Miguel Layún, Héctor Moreno, Rafael Márquez, Francisco Rodríguez, Paul Aguilar – Andrés Guardado, José Juan Vázquez, Héctor Herrera (Marco Fabián fra 76.) – Oribe Peralta (Javier Hernández fra 73.), Giovani dos Santos (Raúl Jiménez fra 83.).

Mexico-keeper Guillermo Ochoa var i det umulige hjørnet da Brasil håpet på å ta en ny seier i VM på hjemmebane. Han er uten klubb etter at kontrakten med franske Ajaccio gikk ut, men etter tirsdagens oppvisning bør han bli omsvermet. Han vartet opp med flere klasseredninger mot det brasilianske stjernegalleriet.

– Keeperen vår reddet oss i dag. Vi kjempet hardt mot en stor rival og gjorde en god jobb, sa Mexicos forsvarssjef Rafael Márquez.

Brasil kom til flere store sjanser gjennom kampen. Blant annet var hjemmetilhengerne sikre på scoring da Neymar i det 25. minutt headet ned mot venstre hjørne etter innlegg fra Dani Alves, men Ochoa kastet seg i full lengde og slo ut.

Like før pause fikk Brasil en gavepakke da mexicanerne mislyktes med sin offsidefelle på et frispark. Ballen ble liggende fri fem meter fra mål, men Ochoa kom ut og fikk blokkert forsøket fra Thiago Silva.

Silva fikk et nytt forsøk fem minutter før slutt, da han fikk stå helt alene og heade på mål etter et frispark. Ochoa fikk opp armene og refleksreddet.

Mexico yppet seg

Kampen åpnet i et høyt tempo med høy intensitet og aggressive spillere fra begge lag. Trolig ble begge lagene tent av det enorme lydnivået på Estádio Castelão.

Presisjonen og finspillet uteble i åpningsminuttene. Mexico forsvarte seg med stor dyktighet og kontret helhjertet når sjansene bød seg.

Brasil dominerte spillet i første omgang og kom til de største sjansene.

Mexico kom derimot ut i hundre da annen omgang startet, presset Brasil høyt i banen, spilte aggressivt og flyttet beina raskere enn brasilianerne. Mexico kombinerte fint, og Brasil slet en periode da Mexico kom til flere skuddmuligheter.

Brasil kom likevel til hektene igjen og overtok spillet etter halvspilt annen omgang, mye takket være endringer av Brasil-trener Luiz Felipe Scolari

Misfornøyd Scolari

Mens Mexico lenge beholdt de samme elleve spillerne på banen, endret Scolari på laget tidlig. Han gjorde to bytter før Mexico gjorde sitt første. Inn kom Bernard og Jo for Ramires og Fred. Scolari var tydelig misfornøyd med lagets prestasjoner, og sugen på sin niende strake seier som Brasil-sjef.

Byttene hevet Brasil, for like etter at Fred ble byttet ut ved halvspilt annen omgang kom Brasil til en stor sjanse etter innlegg. Igjen var det Brasils stjernespiller Neymar som fikk muligheten da han fikk ta ned ballen i sekstenmeteren. Skuddet reddet derimot Ochoa nok en gang.

– 0-0 er ikke noe godt resultat for oss, men det speilet kampen. Det var en svært fysisk kamp mellom to lag som begge ønsket å score, sa Scolari.

Med uavgjort har lagene fire poeng hver etter to kamper og ligger godt an i kampen om avansement.