Spania med kniven på strupen

MÅ VINNE: Spanias landslagssjef Vicente del Bosque er rolig som alltid, også før den viktige VM-kampen mot Chile. (Foto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpix)
MÅ VINNE: Spanias landslagssjef Vicente del Bosque er rolig som alltid, også før den viktige VM-kampen mot Chile. (Foto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpix)

Verdensmester Spania ble nedsablet på spektakulært vis i åpningskampen. Mot Chile onsdag er kun seier godt nok om ikke Brasil-VM skal ende i total fiasko for seiersvante spanjoler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vicente del Bosques menn har tidligere vist at de kan reise seg etter tap i den første VM-kampen. For fire år siden røk de overraskende 0-1 for Sveits, men slo umiddelbart tilbake og fløt på en seiersrekke som ga VM-gull.

Men denne gangen er det ikke sikkert at to seirer tar den spanske tittelgrossisten videre fra gruppespillet. Det ydmykende 1-5-tapet mot Nederland ga Spania en negativ målforskjell som kan bli vanskelig å bøte på.

Tittelforsvareren risikerer å ryke ut av VM også med seks poeng på kontoen. Men i første omgang handler alt om å slå et godt Chile på ikoniske Maracanã i Rio de Janeiro onsdag.

Rolig Del Bosque

Midtbanespiller Cesc Fàbregas har beskrevet kampen som «liv eller død», men landslagssjef Del Bosque sier det ikke er nødvendig å få panikk.

– Etter hvert som timene går, blir stemningen i troppen bedre og bedre. Vi må vinne våre to neste kamper. Det blir ikke enkelt, men det er mulig. Vi forbereder oss så godt som mulig, sier Del Bosque.

– Førsteomgangen mot Nederland var bra. Problemet var annenomgangen, men nå er folk mer optimistiske.

Spania-sjefen har antydet at han vil gjøre to eller tre endringer på laget mot Chile. Spesielt førstekeeper Iker Casillas' posisjon er utrygg etter svakt spill i åpningskampen. Han gjorde grove feil ved flere av baklengsmålene.

Mytisk bane

Pedro Rodríguez ser fram til å spille på Maracanã igjen, der han gjerne vil viske ut minnene fra 0-3-tapet for Brasil i fjorårets finale i kontinentcupen.

– Det er en mytisk bane. Enhver spiller vil elske å spille der på grunn av dens historie. Det er en stor bane som kan være en fordel for spillestilen.

– Jeg startet kontinentcupfinalen, men vi klarte ikke å slå Brasil. La oss håpe vi makter å slå Chile på Maracanã.

Chile fikk en pangstart på VM med 3-1-seier over Australia. Søramerikanerne vet at de møter et Spania på revansjtokt.

– Vi vet at de vil komme ut med mye aggresjon, de vil vinne for å unngå å ryke ut. Forhåpentligvis er vi klar for oppgaven, sier Arturo Vidal.

Juventus-stjernen ble kneoperert i mai, men rakk åpningskampen uten å imponere.

Den andre kampen i gruppe B er Australia – Nederland. Med seier er nederlenderne så å si sikret avansement til åttedelsfinalen.

Sannsynlig lagoppstilling:

Spania (4-2-3-1): Iker Casillas – César Azpilicueta, Sergio Ramos, Gerard Piqué, Jordi Alba – Sergio Busquets, Xabi Alonso – Pedro Rodriguez, Xavi Hernández, Andrés Iniesta – Diego Costa.

Chile (4-1-3-2): Claudio Bravo – Mauricio Isla, Gary Medel, Eugenio Mena, Gonzalo Jara – Felipe Gutiérrez – Marcelo Diaz, Jean Beausejour, Jorge Valdivia – Alexis Sánchez, Eduardo Vargas.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus