Bjørgen sender takk til Kowalczyk

Marit Bjørgen under trening på Sognefjellet onsdag. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)
Marit Bjørgen under trening på Sognefjellet onsdag. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

– Jeg må bare hilse og si takk for at hun fortsetter, sier Marit Bjørgen (34) om erkerival Justyna Kowalczyks beslutning om å forlenge langrennskarrieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørgen hadde fått med seg tirsdagens historie om at den polske skijenta føler seg nedfor og deprimert og at skisporten er det som kan få henne opp av bølgedalen igjen.

Tidligere har Kowalczyk sagt at det var over og ut etter OL-sesongen som ble avsluttet i mars.

– Først vil jeg si at det er utrolig viktig og bra at hun fortsetter ett år til. Det betyr mye for sporten og internasjonal damelangrenn. Jeg må bare hilse og takke henne for at hun vil fortsette, fordi det er så viktig for oss alle.

– Hun sier at hun er deprimert etter personlig motgang?

– Jeg leste om depresjonen, og det er klart at hun reiser mye alene og har et tøft regime rundt. Jeg er heldig som har et godt lag og støtteapparat rundt meg. Kowalczyk er nok veldig lite hjemme i Polen, og hun har et vanvittig stort press rundt seg. Hun er en stor stjerne.

Mylder

Der har den norske veteranen et godt poeng. Da pressen møtte langrennslandslaget onsdag var det et yrende liv rundt dem av utstyrsprodusenter, ulike smøreteam og andre som brenner for langrennssporten i Norge.

Svenske og finske skiløpere var også på plass, blant andre Charlotte Kalla.

For en utenforstående virker Sognefjellet som et skieldorado mellom høye fjell og hvit snø.

Bjørgen føler selv at hun er kommet godt i gang med en ny sesong. De nærmeste månedene vil vise om det blir hennes siste på øverste nivå.

Skal hun klare prestere på ny må hun unngå å brenne seg. På høsten i fjor balanserte hun på den berømte knivseggen.

– I fjor var nok det året jeg trente mest. Fortsatt er kvalitet viktigere enn kvantitet på trening, og jeg må prøve ikke å bli for ivrig. Jeg må heller gå ned en fem-seks timer i måneden slik at jeg hele tiden sørger for å ha det nødvendige overskuddet. Øktene på høsten i fjor ble for ujevne, noen ble bra, mens andre ble dårlige. I år må øktene bli jevnt bedre.

Tok tid

Sist sesong drøyde det til slutten av sesongen før hun fant formen.

– Jeg slet hele veien fram til Davos. Da følte jeg at det løsnet, og da fungerte kroppen som den skulle. Jeg var sliten i starten på sesongen.

Sesongopplegget blir nok uansett tilnærmet likt det som var har vært normalen. Også i år vil hun prøve seg i Tour de Ski igjen. Sist sesong måtte hun stå av med sykdom etter tre etapper.

Det er nok av utfordringer i vente.

– Planen er å gå Tour de Ski så lenge kroppen fungerer bra. Det har jeg veldig lyst til. Men vi har også verdenscupen sammenlagt, og ikke minst VM i Falun som jeg tror blir veldig artig. Det blir nesten på hjemmebane, og jeg tror det blir et voldsomt trykk der.

Bjørgen står helt sikkert over sprinthelgen i estiske Otepää etter Touren. Trolig dropper hun også verdenscuprennene i Rybinsk helgen etter.

NM i Røros ligger inne i den foreløpige sesongplanen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus