Zucca møter Los Angeles i Stanley Cup-finalen

FINALEKLARE: Marian Gaborik og Alec Martinez jubler etter å ha utlignet til 4-4 mot Blackhawks og sikret forlenging. Der avgjorde Los Angeles Kings og sikret plass i Stanley Cup-finalen. (Foto: Reuters / NTB scanpix)

Los Angeles Kings blir motstanderen til Mats Zuccarello og New York Rangers i Stanley Cup-finalen.

Zuccarello blir historisk når han som første nordmann spiller NHL-finalen etter at Rangers vant sluttspillet i Øst.

Finalemotstanderen ble klar da Kings og Chicago Blackhawks gjorde opp om sluttspillseieren i Vest. Serien måtte avgjøres i sjuende kamp, og heller ikke da var det mye som skilte lagene.

Chicago så ut til å gå mot seier, men Marian Gaborik utlignet til 4-4 da det bare var åtte minutter igjen av oppgjøret.

Kampen måtte dermed ut i forlengning, og etter 5.47 minutter sikret Alec Martinez finalebillett for LA Kings med en tip-inn etter assist fra Justin Williams og Matt Greene.

– Det er samme hvem vi møter. Uansett hvem som spiller, blir det to gode lag på isen, sa Zuccarello etter at Rangers hadde sikret sin plass i finalen.

Rangers kjemper for sin første Stanley Cup-tittel siden 1994. Kings vant Stanley Cup i 2012 da New Jersey Devils ble beseiret i finaleserien. Det er lagets eneste triumf.