Pellegrini: – Vi skal takle presset

KLAR FOR GULL: Manuel Pellegrini (t.v.) sier spillerne ikke skal la seg knekke av presset før sesongens to siste kamper. Her gratulerer han spiss Edin Dzeko etter helgens seier mot Everton. (Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB scanpix)
KLAR FOR GULL: Manuel Pellegrini (t.v.) sier spillerne ikke skal la seg knekke av presset før sesongens to siste kamper. Her gratulerer han spiss Edin Dzeko etter helgens seier mot Everton. (Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB scanpix)

Manchester City trenger fire poeng mot Aston Villa og West Ham for å bli seriemester etter Liverpools spektakulære kollaps mandag kveld. Manager Manuel Pellegrini sier spillerne ikke vil la seg knekke av presset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var knapt noen som trodde det de så da Liverpool kastet bort en 3-0-ledelse mot Crystal Palace mandag kveld. Tre mål mot på ni minutter fjernet så å si siste rest av håpet klubben hadde om å vinne sitt første seriegull siden 1990.

I Manchester satt Citys spillere og jublet, vel vitende om at de hadde tatt et stort steg mot en ny ligatittel, og det uten å spille.

– Jeg elsker Crystal Palace, skrev Samir Nasri på sin Twitter-konto like etter at kampen var over.

Har erfaringen

Onsdag kveld er Aston Villa motstander, og med seier trenger City bare ett poeng for å bli seriemester når Premier League-sesongen avsluttes søndag.

For to år siden var City nær ved å kaste bort seriegullet i siste runde, men to scoringer på overtid mot QPR ga klubben deres første ligatittel siden 1968.

Pellegrini sier den opplevelsen har gitt spilleren den nødvendige erfaringen til å vinne serien igjen.

– Vi har erfarne spillere som var i en lignende situasjon for to år siden. Det er press på oss, men det har vi hatt hele sesongen. Jeg har siden begynnelsen av sesongen sagt vi vil vinne serien. Nå må vi prøve å gjøre det, sier han ifølge Sky Sports.

Mangler stjernespissen

Citys stjernespiss Sergio Aguero har bare spilt 22 seriekamper denne sesongen på grunn av diverse skader. Han måtte forlate banen igjen i helgens kamp mot Everton og er ikke med i onsdagens oppgjør mot Aston Villa på grunn av smerter i lysken.

– Sergio er ikke 100 prosent klar så han er ikke med i troppen. Han kan kanskje rekke kampen mot West Ham.

Toppscorer Yaya Touré, som har scoret 19 seriemål fra sin midtbaneposisjon, er derimot klar etter å ha slitt med skade den siste tiden.

Selv om de fleste nå tror Manchester City vil vinne serien, advarer Sky Sports' Gary Neville dem mot å feire på forskudd.

– De må være forsiktige. Pellegrini og spillerne som utgjør kjernen i laget må være på vakt mot at de slapper av. De må forberede seg godt for å vinne de to kampene de har igjen, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus