Meny

Selvmål reddet Brann-poeng mot Start

Brann-trener Rikard Norling har ikke fått noen god start på trenerkarrieren i Brann. Søndag ble det 1-1 borte mot Start i eliteserien. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann gikk mot nok et bortetap i eliteserien som gjester hos Start søndag, men en uheldig Markus Berger sørget for 1-1 ti minutter før slutt.

Før møtet med Start i Kristiansand hadde Brann tapt for Sarpsborg og Rosenborg og spilt uavgjort mot Sandnes Ulf på bortebane. Bergenserne har fortsatt i samme spor som i forrige sesong, der de til slutt sto med én fattig borteseier.

Brann åpnet kampen i sør best, men en fantastisk scoring på hel volley fra Espen Hoff etter en drøy halvtime drepte initiativet i rødtrøyenes spill. Deretter var det vertene som tok over styringen totalt. Flere store sjanser ble svidd av før pause.

Start har spilt elleve kamper i eliteserien siden forrige gang Hoff tegnet seg på scoringslisten. Og gleden var ikke til å ta feil av. 32-åringen strålte av glede i feiringen.

– Målet var bra den, men det er bare en liten trøst i en kamp som er veldig, veldig skuffende. Vi blir passive, mister intensiteten. Vi lar Brann få dunke ballen inn i feltet vårt, sa Hoff til TV 2.

Til tross for at Start hadde ballen mest og virket farligst, ble det ikke flere mål. Med et kvarter igjen på kampuret smalt Zlatko Tripic en avslutning i tverrliggeren. Det var det nærmeste han kom en scoring. Derfra og inn var det Brann som tok over, noe som resulterte i en noe heldig utligning etter 80 minutter.

Jakob Orlov stresset Start-forsvaret, noe som førte til at Markus Berger satte ballen forbi en utrusende Håkon Opdal i Start-buret.

Med poenget ligger Start på 10.-plass på tabellen, med tre poeng til Sandnes Ulf på nedrykksplass. Brann klatret vekk fra tabellbunnen og befinner seg med like mange poeng som Sandnes Ulf, Haugesund og Bodø/Glimt like over nedrykksstreken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus