Molde herjet med Rosenborg

Mattias Mostrøm (t.v.) og Fredrik Gulbrandsen jubler etter scoringen av Gullbrandsen under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Molde søndag kveld på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Serieleder Molde var klart bedre enn Rosenborg på Lerkendal, men det måtte en gedigen tabbe til før de sprakk nullen i 2-0-seieren.

– Vi hadde full kontroll i 1. omgang, mens det var mer rotete i annen omgang. Men jeg synes at vi vant fullt fortjent, sa Moldes kaptein Daniel Berg Hestad til C More.

Tabben kom etter at det var spilt en halvtime på den flotte Lerkendal-matta. Vikarierende midtstopper Mikael Dorsin forsøkte å skjerme ballen inn til keeper Alexander Lund Hansen, men det gikk helt skeis. Lund Hansen kom ut uten å få tak i ballen, og fra rett innenfor 16-meteren snappet Fredrik Gulbrandsen ballen og sendte den i det åpne målet.

– I dag viste vi at vi var et mye bedre lag. Det er fantastisk at vi vant på Lerkendal, og jeg synes at det var latterlig fortjent, sa målscorer Gulbrandsen.

Det var fortjent at gjestene tok ledelsen. De var det klart beste laget før pause, og Rosenborg skapte ikke en eneste målsjanse de første 45 minuttene på det som skulle ha vært egen lekestue.

Der Rosenborg manglet balltempo, var serielederen mye mer direkte og effektive i retning motstanderens mål.

Sykdom

Rosenborg var forresten kraftig svekket bak på banen, for kaptein Tore Reginiussen spilte ikke på grunn av matforgiftning. I tillegg måtte høyreback Jonas Svensson kaste inn håndkleet rett før start, etter at han måtte spy tre ganger under oppvarming.

Derfor var Dorsin flyttet inn på midtstopperplass, mens dansken Tobias Mikkelsen måtte spille høyreback. Det gjorde han helt til han ble byttet ut med John Chibuike i 2. omgang.

Rosenborg satte også inn Nicki Bille Jensen etter pausen, og hjemmelaget kom da også mer med i spillet de siste 45 minuttene.

De oppnådde at Molde ikke dominerte som før sidebyttet, men store sjanser var det ingen av før nevnte Nilsen presterte å bomme på en kjempesjanse fem minutter før full tid. Der burde dansken ha scoret.

I stedet var det Moldes Per Egil Flo som punkterte kampen med venstrebeinet etter et corner. Molde scoret sitt mål nummer to til 2-0.

Best i landet

Hjemmelaget la også om til en mer offensiv formasjon mot tampen av kampen uten at det ga uttelling i form av scoringer. Trønderne måtte notere sitt første serietap for sesongen.

– Molde spilte en god kamp. I 1. omgang bar vi preg av at vi manglet to mann i backfireren, og vi turde heller ikke å prøve mye framover. I 2. omgang måtte vi gjøre noe, få inn mer kraft på topp, og jeg synes at den omgangen var mye bedre fra vår side, sa RBK-trener Per Joar Hansen til C More.

Moldes 2-0-seier i Trondheim betyr at de har vunnet seks kamper hittil i sesongen. Det har gitt dem 18 poeng og de leder med to poeng på fjorårets seriemester Strømsgodset. Rosenborg er allerede seks poeng bak Molde med sine 12 poeng.