Meny

Magnus Carlsen får neppe VM-kamp i Norge

SKUFFFENDE: Magnus Carlsen må se langt etter å få sjakk-VM til Norge i denne omgang. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen skal til høsten kjempe om å forsvare VM-tittelen i sjakk, men han får trolig ikke gjøre det på hjemmebane. Ingen vil ta regningen for å arrangere mesterskapet i Norge.

Sjakkforbundet har jobbet for en norsk søknad, men det har vist seg å være vanskelig å få dekket kostnadene på rundt 40 millioner kroner. Søknadsfristen for VM-kampen mellom Carlsen og Viswanathan Anand er førstkommende onsdag.

– Det ser dårlig ut. Det er ikke helt avgjort, men det er lite sannsynlig, sier sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson til VG.

Anand spilte på hjemmebane i indiske Chennai under mesterskapet i november i fjor, men Carlsen ble likevel verdensmester med klar margin. Nordmannen innrømmet etter triumfen at det hadde vært morsomt å få prøve å forsvare tittelen i Norge.

– Magnus og jeg har ikke engasjert oss direkte i dette, men vi er selvfølgelig spente på hvor VM-matchen kommer til å gå, sier manager Espen Agdestein til VG.

Fristen for å legge inn bud på mesterskapet måtte forlenges til 30. april ettersom det ikke var interessenter.

– Vi kommer ikke til å kommentere noe rundt dette før fristen er ute, sa direktør Nigel Freeman i sjakkforbundet FIDE til NTB i forrige uke.

I løpet av tre dager etter at søknadene er mottatt, vil FIDE bestemme seg. Kontrakten skal være undertegnet innen 12. mai. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus