Magnus Carlsen får neppe VM-kamp i Norge

SKUFFFENDE: Magnus Carlsen må se langt etter å få sjakk-VM til Norge i denne omgang. (Foto: NTB scanpix)
SKUFFFENDE: Magnus Carlsen må se langt etter å få sjakk-VM til Norge i denne omgang. (Foto: NTB scanpix)

23-åringen skal til høsten kjempe om å forsvare VM-tittelen i sjakk, men han får trolig ikke gjøre det på hjemmebane. Ingen vil ta regningen for å arrangere mesterskapet i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjakkforbundet har jobbet for en norsk søknad, men det har vist seg å være vanskelig å få dekket kostnadene på rundt 40 millioner kroner. Søknadsfristen for VM-kampen mellom Carlsen og Viswanathan Anand er førstkommende onsdag.

– Det ser dårlig ut. Det er ikke helt avgjort, men det er lite sannsynlig, sier sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson til VG.

Anand spilte på hjemmebane i indiske Chennai under mesterskapet i november i fjor, men Carlsen ble likevel verdensmester med klar margin. Nordmannen innrømmet etter triumfen at det hadde vært morsomt å få prøve å forsvare tittelen i Norge.

– Magnus og jeg har ikke engasjert oss direkte i dette, men vi er selvfølgelig spente på hvor VM-matchen kommer til å gå, sier manager Espen Agdestein til VG.

Fristen for å legge inn bud på mesterskapet måtte forlenges til 30. april ettersom det ikke var interessenter.

– Vi kommer ikke til å kommentere noe rundt dette før fristen er ute, sa direktør Nigel Freeman i sjakkforbundet FIDE til NTB i forrige uke.

I løpet av tre dager etter at søknadene er mottatt, vil FIDE bestemme seg. Kontrakten skal være undertegnet innen 12. mai. (©NTB)

Personvernpolicy