Odds annen hjemmeseier

Elbasan Rashani ble matchvinner for Odd i 2-1-seieren over Stabæk i eliteserien mandag.

Odd tok sin annen hjemmeseier for sesongen med 2-1 over Stabæk. Seieren kom først og fremst på grunn av en god annen omgang.

Før pause var det ikke så veldig mye som hendte innenfor lagenes 16-metere. Angrepene kom sporadisk, og den største sjansen kom etter en dødball. Fredrik Semb Berges knallharde heading traff tverrliggeren.

Gjestene fra Bærum åpnet friskest, men etter å ha kommet seg fra åpningsminuttene virket hjemmelaget å ha god kontroll på sakene. Frode Johnsen lå hele tiden og jaktet på sjanser, men de helt store mulighetene lot vente på seg.

Foran annen omgang etterlyste lagenes trenere mer trykk og vilje i angrepsspillet. Altfor mye av det omstendelige spillet foregikk på midtbanen. Hos Stabæk ble Franck Boli altfor alene på topp.

– Vi må opp med tempoet og få mer bredde og større trøkk i spillet vårt, sa Dag Eiliv Fagermo til CMore.

Åtte minutter etter sidebytte fikk Fagermo det han ba om. Backen Lars Kristian Eriksen så først ut til å ha pirket ballen i mål etter klabb og babb etter en corner, men det var Stabæk-backen Pablo Fontanello som styrte den i eget mål.

Etter 68 minutter fikk ikke Stabæk-forsvaret klarert skikkelig. Innbytter Bentley snappet ballen og sendte den kjapt inn foran mål, der Elbasan Rashani enkelt kunne score sitt annet mål for sesongen.

Stabæk kom litt bedre med etter at Fredrik Brustad kom inn og støttet Boli. Et drøyt kvarter før slutt kom reduseringen da Boli viderebefordret et Brustad-innlegg i mål.

Gjestene hadde kanskje fortjent ett poeng etter sin bedre avslutning av kampen, men «Odderane» hadde rutinen og red stormen av.