Transportetappe til kvartfinale for PSG

Zlatan Ibrahimovic og Paris Saint-Germain hadde full kontroll og trengte ikke å ta fram noe spesielt for å sende Leverkusen ut av mesterligaen onsdag. (Foto: Charles Platiau, Reuters / NTB scanpix)

Paris Saint-Germain slo Leverkusen 2-1 i en transportetappe av en returkamp onsdag, på vei til mesterligaens kvartfinale.

Alt var i virkeligheten avgjort etter 4-0-utklassingen på bortebane i første kamp. Et reservepreget PSG-lag, med en Zlatan Ibrahimovic på krabbegir i de fleste av de 70 minuttene han spilte, vant også returkampen mot et Leverkusen-lag som misset et straffespark og avsluttet med ti mann etter at Emre Can ble utvist for filming midt i annen omgang.

– Vi avskriver ikke sjansene våre. Ellers kunne vi like godt sendt ungdomslaget vårt. Dette er en flott sjanse for spillerne til å vise hva de er lagd av, sa Leverkusen-trener Sami Hyypiä før kampen.

Laurent Blanc virket ikke særlig bekymret før trenerduellen mellom to gamle stopperkjemper, og han gjorde flere endringer i laget sitt for å la førstevalg hvile. Han ønsket også Edinson Cavani tilbake etter en måned på skadelisten.

Kortvarig glede

Det var spilt bare fem minutter da Sidney Sam ga den tyske klubben et lite håp ved å omsette Giulio Donatis innlegg i scoring.

Det var for mye å håpe at Leverkusen skulle skape spenning etter den leksjonen laget fikk i hjemmekampen. I det 12. minutter brøt Ibrahimovic gjennom og fyrte løs fra spiss vinkel. Bernd Leno slo til corner, men Marquinhos nikket hjørnesparket i mål, og dermed sto det 1-1.

Nye seks minutter senere vippet Ibrahimovic over keeper og i tverrliggeren.

Leverkusen kunne tatt ledelsen igjen da Christophe Jallet trakk Eren Derdiyok i trøya og gjestene fikk straffespark, men Simon Rolfes skjøt for dårlig, og Salvatore Sirigu reddet.

Tidlig i annen omgang tok PSG ledelsen for første gang i kampen da Lucas Digne fosset forbi Emre Can og la inn foran mål, der Ezequiel Lavezzi overlistet Bernd Leno.