Åpen for alle - alltid

Dopingsaken: Også B-prøven var positiv

Evi Sachenbacher-Stehle skal ha avgitt positiv A-dopingprøve. Foto: NTB scanpix
Evi Sachenbacher-Stehle skal ha avgitt positiv A-dopingprøve. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Analysen av B-prøven til den tyske utøveren som har testet positivt bekreftet funnene i A-prøven, opplyser Tysklands skiforbunds presseattaché.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan dessverre ikke bekrefte noe navn. Vi venter på mer informasjon fra Den internasjonale komité (IOK), sa Stefan Schwarzbach rett før kvinnestafetten i skiskyting startet.

Tyske DPA meldt at det er skiskytteren Evi Sachenbacher-Stehle som har testet positivt. Schwarzbach sier at både A- og B-prøven var positiv.

Les også: – Sachenbacher-Stehle testet positivt

– Det jeg kan si er at vi har en positiv prøve, og at vi ble informert om den positive testen torsdag kveld. Jeg kan bekrefte at det handler om en utøver tilknyttet det tyske skiforbundet.

– Er det snakk om EPO?

– Nei, det er snakk om et stimulerende stoff. Vi lever i håpet om at en mulig forklaring er at utøveren har fått i seg stoffet gjennom en såkalt «energibar», sa en sliten Schwarzbach.

Han har hatt travle timer etter nyheten ble kjent. Presseattacheen sier at alle i den tyske OL-troppen er informert.

– Alle er sjokkert, og humøret er selvsagt på bånn. Det er selvsagt vanskelig for utøverne å konsentrere seg om konkurransene i en slik situasjon, sa Schwarzbach, som ikke kunne si noe om når han hadde ytterligere informasjon å komme med. (©NTB)