Meny

Dopingsaken: Også B-prøven var positiv

Evi Sachenbacher-Stehle skal ha avgitt positiv A-dopingprøve. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Analysen av B-prøven til den tyske utøveren som har testet positivt bekreftet funnene i A-prøven, opplyser Tysklands skiforbunds presseattaché.

– Vi kan dessverre ikke bekrefte noe navn. Vi venter på mer informasjon fra Den internasjonale komité (IOK), sa Stefan Schwarzbach rett før kvinnestafetten i skiskyting startet.

Tyske DPA meldt at det er skiskytteren Evi Sachenbacher-Stehle som har testet positivt. Schwarzbach sier at både A- og B-prøven var positiv.

Les også: – Sachenbacher-Stehle testet positivt

– Det jeg kan si er at vi har en positiv prøve, og at vi ble informert om den positive testen torsdag kveld. Jeg kan bekrefte at det handler om en utøver tilknyttet det tyske skiforbundet.

– Er det snakk om EPO?

– Nei, det er snakk om et stimulerende stoff. Vi lever i håpet om at en mulig forklaring er at utøveren har fått i seg stoffet gjennom en såkalt «energibar», sa en sliten Schwarzbach.

Han har hatt travle timer etter nyheten ble kjent. Presseattacheen sier at alle i den tyske OL-troppen er informert.

– Alle er sjokkert, og humøret er selvsagt på bånn. Det er selvsagt vanskelig for utøverne å konsentrere seg om konkurransene i en slik situasjon, sa Schwarzbach, som ikke kunne si noe om når han hadde ytterligere informasjon å komme med. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus