FA-cup femte runde, Everton - Swansea 3–1Everton videre i FA-cupen

Everton fortsetter å imponere denne sesongen. Søndag ble de for sterke for Swansea da de vant 3-1 og tok seg til kvartfinalen i FA-cupen.

Det sto 1-1 til pause etter at Lacina Traoré ga Everton ledelsen da fire minutter var spilt, mens Jonathan de Guzman utlignet drøye ti minutter senere.

Den første omgangen var jevn, men etter hvilen dominerte hjemmelaget fullstendig.

Les detaljert referat fra kampen

Etter 65 minutter utnyttet Steven Naismith et forferdelig tilbakespill av Neil Taylor og trillet ballen i mål til 2-1-ledelse for vertene.

Bare sju minutter senere ble Naismith felt innenfor straffefeltet og Leighton Baines punkterte kampen fra straffemerket.

Everton kjemper om plass i neste års mesterliga og har også muligheten til å vinne FA-cupen. Det vil i tilfelle bli klubbens første trofé siden FA-cupseieren i 1995.