Meny

Skiskyting kvinner, jaktstart

God skyting ga sølv til Berger

Tora Berger (t.h.) greide aldri å true overlegne Darya Domracheva (t.v.). (Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tora Berger gikk seg opp fra 10.-plass til en sølvmedalje. Langrennsfarten var lavere enn vanlig, men 32-åringen skjøt 19 av 20 treff.
Jaktstart 10km, kvinner

1 Darya Domracheva, Hviterussland + 0,0

2 Tora Berger, Norge + 37,6

3 Teja Gregorin, Slovenia +42

4 Gabriela Soukalova, Tsjekkia + 47,6

5 Valj Semerenko, Ukraina + 52,9

6 Anastasiya Kuzmina, Slovakia + 58,4

7 Olga Vilukhina, Russland + 1,02,2

8 Karin Oberhofer, Italia + 1,07,1

9 Ann Kristin Aafedt Flatland, Norge 1,09,5

10 Vita Semerenko, Ukraina 1,09,6

24 Tiril Eckhoff, Norge + 2,41,6

36 Synnøve Solemdal, Norge + 3,33,6

Før løpet mente Tora Berger at et halvminutt i skiskyting ikke er en avstand å bekymre seg for. Anastasiya Kuzmina (Slovakia) ledet fra start skjøt på seg for mange strafferunde. Tora Berger gjorde det stikk motsatte da hun skjøt ned 19 av 20 blinker.

Les også: Følelsesladet OL-sølv for Østberg

I sporet tapte Tora Berger uvanlig mange sekunder til konkurrentene, men god innsats på standplass ga hennes medaljen.

– Det er dette jeg har satset på i år, så det er kjempeartig når det går. Når jeg lukter medalje så klarer jeg å ta i alt jeg kan. Jeg er lysten på flere medaljer og må bare stå på, sa Berger til TV 2 etter å ha tatt Norges andre sølvmedalje for dagen.

Nesten spennende

Gullvinner Darya Domracheva fra Hviterussland var det lite å gjøre noe med. Hun gikk enormt fort i sporet og nøyde seg med ett bomskudd totalt. Hun hadde raskeste langrennstid og var 17 sekunder raskere enn den nest raskeste, Gabriela Soukalova.

– Jeg fikk fantastisk støtte fra publikum. Det var veldig kult at jeg hadde tid til å veive med flagget foran dem på oppløpet. Jeg er ikke så skuffet over den ene bommen, ettersom jeg hadde god tid, sa Domracheva ifølge NTB.

På siste skyting ble det spennende en liten stund. Hviterusseren kom alene inn til skyting og hamret ned fire av fem skudd. Den ene strafferunden åpnet mulighetens dør for blant andre Tora Berger, men hennes første bom kom på siste skyting.

Les også: Hattestad ble olympisk mester da resten av feltet falt

Med det ene bomskuddet ble det aldri kamp om gullmedaljen. Berger lå 50 sekunder bak Domracheva og 14 sekunder bak Semerenko ut fra siste skyting. Lesjingen gikk en strålende siste runde og tok igjen Semerenko.

I mål var Berger 37,6 sekunder bak Domracheva. Bronsevinner Gregorin fra Slovenia endte 42 skunder bak i mål.

Lucky Luke Flatland

Ann Kristin Aafedt Flatland gikk et meget godt løp og gikk opp fra 24.-plass til 9.-plass. Hun var en av kun tre som greide å treffe på alle 20 skuddene.

– Det kjentes ikke så bra ut på ski, men skytingen fungerte godt. Det er kjekt at Tora fikk til et bra løp. Det er moro at hun får det til, sa Flatland til TV 2.

Selv om Flatland ikke var helt tipp topp fornøyd med farten i sporet, viser statistikken at hun var femte raskeste kvinne på de 10 kilometerne. I tillegg til å skyte presist var hun raskest av de norske damene til å trekke av sine skudd.

Les også: Anken avvist - Sundby beholder bronsemedaljen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus