Seierherre Hattestad kan bli OL-vraket

Dette bildet illustrerer vanskeligheten i å ta ut sprintlaget. Ola Vigen Hattestad vant når han måtte, foran enda en nordmann. (Foto: AFP PHOTO/Pierre Teyssot / NTB Scanpix)
Dette bildet illustrerer vanskeligheten i å ta ut sprintlaget. Ola Vigen Hattestad vant når han måtte, foran enda en nordmann. (Foto: AFP PHOTO/Pierre Teyssot / NTB Scanpix)

Ola Vigen Hattestad overbeviste stort da han vant søndagens sprint i Toblach, men kan paradoksalt nok enda opp uten OL-billett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg ble forbannet da jeg fikk vite at tre var forhåndsuttatt. De har stilt seg selv i en veldig vanskelig situasjon. Det var dumt å sette meg opp mot Petter, sa Hattestad etter en seier som fikk en bitter ettersmak.

Les også: Hattestad med overbevisende sprintseier

Sprintuttaket til OL er blitt et kaos uten like. Landslagsledelsen satte seg selv i en ekstremt vanskelig posisjon da tre herrene Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh ble forhåndsuttatt til sprinten allerede under NM i Lillehammer.

For faktum er at heller ikke Petter Northug er garantert plass. Og da snakker vi om hans kanskje beste OL-sjanse. Northug feide absolutt all motstand av banen da han vant sprinten under prøve-OL i fjor.

Gedigen kattepine

Etter at de tre nevnte løperne ble forhåndsuttatt i NM, ble det samtidig sagt av sprinttrener Arild Monsen at den siste plassen sto mellom Hattestad og Northug. Begge var søndag klokkeklare på at de burde få gå sprinten i OL.

– Jeg skal gå sprinten i OL, fastslo Northug og la til på NRKs spørsmål at han så på seg selv som storfavoritt på distansen.

Sprinttrener Arild Monsen visste ikke hva han skulle si etter løpet. Kanskje kommer ikke sprintuttaket før mandag.

– Her og nå kan jeg ikke si annet enn det jeg har sagt tidligere. Jeg skjønner at Ola synes han er god nok til å få gå i OL. Han får si det han ønsker. Vi må snakke sammen, men det stemmer at tre stykker har fått beskjed om å forberede seg til OL, sa en presset Monsen.

Les også: Northug: – Jeg vet at jeg skal gå sprinten

Han la til at han måtte snakke med sjefen sin. Sjefen er landslagssjef Vidar Løfshus som allerede er på plass i Sotsji.

Luksusproblem

– For en trener er dette et luksusproblem, men et utfordrende luksusproblem. Vi kommer ikke lenger med dette nå. Jeg kan ikke si noe mer. Vi får se om vi har noe mer å si utover kvelden. Vi har hatt litt problemer med å få tak i Vidar. Vi kan ikke få panikk heller, men det jeg kan si er at vi rekker sprinten den 11. februar, sa Monsen og dro på smilebåndet.

– Vedtaket som er gjort gjelder inntil videre, konkluderte Monsen på et vis.

– Jeg er glad jeg ikke er Arild og må ordne opp i dette, sa allerede uttatte Eirik Brandsdal til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus