Russiske gullhåp i skiskyting skal være tatt i doping

TATT FOR DOPING?: Et russisk nettsted hevder at det er skiskytterstjernen Irina Starykh som er tatt for doping kun dager før OL starter på hjemmebane. (Foto: NTB scanpix)
TATT FOR DOPING?: Et russisk nettsted hevder at det er skiskytterstjernen Irina Starykh som er tatt for doping kun dager før OL starter på hjemmebane. (Foto: NTB scanpix)

Russisk nettsted hevder nasjonens sterkeste kort innen kvinnenes skisyting har avlagt positiv dopingprøve.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med kun dager igjen offentliggjorde det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) tirsdag at tre skiskyttere, to fra Russland og én fra Litauen, har avlagt positive dopingprøver.

Fordi utøvernes svar på de såkalte B-prøvene (de som skal dobbeltsikre at doping kan påvises) så ble navnene på de tre hemmeligholdt. Men det russiske nettstedet R-sport hevder å vite hvem det som er tatt.

Og det er sterke navn som angivelig skal «ha gått i dopinggarnet». R-sport hevder det dreier seg om de russiske jentene Irina Starykh (26) og Ekaterina Iourieva (30). Navnet på den litauiske utøveren er ennå ikke kjent.

- Analysene av B-prøvene skal skje i løpet av syv virkedager, sier Anders Besseberg ifølge VG og opplyser at suspensjonen av utøverne er midlertidig i påvente av resultatet av B-prøvene.

Irina Starykh ligger på sjetteplass i verdenscupen sammenlagt og var sett på som russernes sterkeste løper på kvinnesiden i skiskyting under det kommende OL i Sotsji.

Ekaterina Iourieva er tidligere utestengt for doping. Hun ble suspendert i to år etter at hun testet positivt på Epo i 2009. Hun er imidlertid ikke er tatt ut til OL på hjemmebane.

Personvernpolicy