Heite hockeygutter før OL

OL-KLAR: Patrick Thoresen scoret for sitt SKA St. Petersburg i den siste kampen før avreise til Sotsji-OL. (Video: TV 2)
OL-KLAR: Patrick Thoresen scoret for sitt SKA St. Petersburg i den siste kampen før avreise til Sotsji-OL. (Video: TV 2)

Både Patrick Thoresen og Mats Zuccarello Aasen gjør det skarpt før lekene i Sotsji.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges hockeygutter møter formidabel motstand i åpningskampen i OL - 13. februar står regjerende olympisk mester Canada på motsatt banehalvdel i Shabaya Arena i Sotsji.

Men selv om den canadiske hockeytroppen på papiret er hakket vassere, viser flere av de norske spillerne gryende form før lekene i Russland.

Både Mats Zuccarello Aasen (New York Rangers i NHL) og Patrick Thoresen (SKA St. Petersburg i KHL) scoret i sine siste kamper i den hjemlige ligaen.
(Se Thoresens mål ved å trykke på hovedbildet i saken).

– Har litt å gå på

HOT: Mats Zuccarello Aasen storspiller for Rangers om dagen. Nå venter OL i Sotsji på nordmannen. (Foto: NTB scanpix)HOT: Mats Zuccarello Aasen storspiller for Rangers om dagen. Nå venter OL i Sotsji på nordmannen. (Foto: NTB scanpix)

– Det var veldig deilig, det er veldig lenge siden sist scoring, og spesielt nå som vi vinner matchen så smaker det ekstra godt, sier Patrick Thoresen til TV 2 etter kampen mot Lars Haugens Dinamo Minsk.

Thoresen satte inn 1-0 4.06 minutter ut i den andre perioden og hadde assist på 2-1-målet til SKA i kampen SKA til slutt vant 3-2.

En av nøkkelspillerne til landslagssjef Roy Johansen, som trolig vil danne rekke sammen med Mats Zuccarello Aasen og en av Olimb-brødrene, Mathis eller Ken-André, sier at han har litt å gå på før OL-formen sitter.

- Jeg blir sliten i slutten av kampene, byttene blir kortere og kortere utover kampen, så jeg har litt å jobbe mot nå i de to ukene fram mot OL, fortsetter han overfor TV 2.

Aasen ble «Man of the Match»

På Yankees stadium, foran 50.000 tilskuere, holdt Mats Zuccarello Aasen oppvisning da hans New York Rangers møtte New Jersey Devils søndag. To mål ble fasiten i 7-3-seieren over «byrivalen» fra metropolen. Etter kampen ble han kåret til kampens beste spiller og fikk med det «The Broadway Hat».

– Jeg tror man må være her for å skjønne hvor stort dette var. Det var en spesiell følelse å komme ut her og se all fansen, og så i tillegg å vinne. Dette var stort, sa oslogutten til Nettavisen.

Les også: Zuccarello-dobbel i snøværet

Nordmannen har vært en av Rangers beste spillere denne sesongen og står med hele 37 poeng (15 mål/22 assist) på 53 kamper. Med det er han nest beste poengplukker på laget. Kun Brad Richards har notert seg for flere poeng (38).

Her er den norske OL-troppen i ishockey.

Personvernpolicy