Nytt sjokktap for Man Utd og Moyes

abio Borini ga Sunderland 2-1-seier over Manchester United fra straffemerket. Det satte Man Utd-manager David Moyes liten pris på. (Foto: Reuters / NTB scanpix)

Et formsvakt Manchester United måtte tåle nok et tap tirsdag. Fabio Borinis straffemål ga Sunderland 2-1 i ligacupsemifinalens første kamp.

Spissen hamret ballen i mål i det 65. minuttet etter at dommer Stephen Martin overraskende valgte å gi vertene straffe. Adam Johnson falt noe lett etter en Tom Cleverley-takling som skjedde utenfor Uniteds 16-meter.

United-spillerne protesterte til ingen nytte. Rafael ble straffet med gult kort for sine innvendinger, for assistentdommer Peter Bankes var sikker i sin sak.

Tapet var gjestenes tredje strake. I forrige serierunde ble det 1-2-tap for Tottenham på hjemmebane, og lørdag endte FA-cupkampen mot Swansea på Old Trafford med samme sifre.

Selvmål

United fikk en verst tenkelig avslutning på en tam første omgang. I tilleggstiden slo Sebastian Larsson et frispark over samtlige forsvarsspillere. Fra venstresiden slo tidligere United-spiller Wes Brown inn, og en annen eks-United-mann, Phil Bardsley, presset Ryan Giggs til å score selvmål.

Seks minutter etter hvilen tok kaptein Nemanja Vidic ansvar for bortelaget. Brown ble knust i luften da stopperkjempen skallet inn utligningen fra Tom Cleverleys corner.

Gjestene hadde ingen god kamp. Særlig virket midtbanen totalt blottet for kreativitet, og på topp fikk Danny Welbeck lite å jobbe med.

Bare nesten

Like før straffescoringen kunne Larsson gitt Sunderland ledelsen 2-1. Han fikk skyte fra seks meter, men skled i skuddøyeblikket, og David de Gea vartet opp med en god reaksjonsredning.

Kvarteret før slutt var det Adnan Januzaj som fikk en stor sjanse på pasning fra Antonio Valencia. United-talentets lobb fra skrått hold landet på nettaket.

Gjestene presset mot slutten, men maktet ikke å score. Dermed trenger David Moyes' menn seier i returkampen på hjemmebane om to uker.