Deila sterkt ønsket i Malmö

Ronny Deila skal være villig til å gå ned i lønn for å trene en klubb som spiller i Europa. (Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix)
Ronny Deila skal være villig til å gå ned i lønn for å trene en klubb som spiller i Europa. (Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix)

Den svenske seriemesteren Malmö FF skal ha Strømsgodsets suksesstrener øverst på lista over kandidater til den ledige trenerjobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sørsvenske klubben hadde styremøte fredag kveld, og ifølge Drammens Tidende vil trolig svenskene kontakte Ronny Deila i løpet av helgen. Klubben ble inntil sent høsten 2013 trent av Rikard Nordling, som nå er trener for Brann.

Navn nummer to på lista til Malmö skal være Åge Hareide, men de har nå trolig bestemt seg for 38 årige Deila.

Ikke tilgjengelige

Ronny Deila har ikke sagt noe om ryktene til pressen, hverken om han er aktuell eller om han er uaktuell. Tom Saxegaard, styreleder i SIF Fotball AS, avkreftet derimot tidligere fredag at klubben har mottatt en henvendelse fra svenskene.

Den svenske avisen Sydsvenskan skriver at det i «rykteflommen blant annet har versert rykter om at Deila var i Malmö på torsdag».

– Hareide kan gi raske resultater

Max Wiman, sportsredaktør i Sydsvenskan skriver i en kommentar at trenervalget nå ser ut å bli en norsk-norsk kamp. Wiman mener Ronny Deila er et mer spennende alternativ enn Åge Hareide, men at Hareides rutine på ingen måte må overses.

– Hareides rutine kan gi kjappe resultater, skriver Wiman.

Både Strømsgodset og Malmö skal spille kvalifisering til mesterligaen neste sesong, og spill i Europa skal være en stor gulrot for Deila. En annen klubb som skal spille kvalifisering til spill i Europa er trenerløse Molde.

Cupmesterne skal prøve å kvalifisere seg til spill i europaligaen, men Deila blir neppe Ole Gunnar Solskjærs etterfølger i «Rosenes by». I kontrakten hans står det, ifølge Sydsvenskan, at han ikke kan ta bryte kontrakten for å ta over en annen norsk klubb.

Deilas kontrakt strekker seg til 2015.

Personvernpolicy