Årets første hjemmetap for Everton

Everton-keeper Tim Howard ble utvist etter bare 23 minutter. Foto: AP Photo/Peter Byrne, PA Wire.

Everton var på vei mot sitt første kalenderår uten hjemmetap siden 1962, men måtte torsdag se seg slått 0-1 av Sunderland.

Vertene fikk problemer da keeperen Tim Howard ble utvist etter 23 minutter. Sisteskansen felte Ki Sung-yueng, fikk rødt kort og ga bort straffespark. Det satte Ki i mål.

Med ti mann fikk Everton problemer og en vanskelig oppgave. En periode i 1. omgang spilte de blå med ni mann da Kevin Mirallas forsvant inn i garderoben, trolig for et dobesøk.

Mot slutten var Everton nær poeng. Vito Mannone i Sunderland-buret reddet først innbytter Ross Barkleys frispark før Fabio Borini, som er lånt inn fra Evertons-byrival Liverpool, reddet på strek etter at Everton-innbytter Nikica Jelavic hadde avsluttet.

Sunderland sto med seks kamper uten seier før de tok turen til Goodison Park.