Vålerenga og spillerne enig om lønnskutt

ENIGE OM LØNNSKUTT: Vålerenga har blitt enige med spillerne om lønnsreduksjoner. VG skriver at spillerne har gått med på å redusere lønningene med 12,5 prosent. (Foto: NTB scanpix)
ENIGE OM LØNNSKUTT: Vålerenga har blitt enige med spillerne om lønnsreduksjoner. VG skriver at spillerne har gått med på å redusere lønningene med 12,5 prosent. (Foto: NTB scanpix)

Skal være kommet til enighet om lønnskutt på 12,5 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I november skrev Dagbladet at klubben gikk mot et underskudd på rundt 20 millioner kroner i 2013, og en kilde fortalte avisen at klubben var på konkursens rand.

Spillerne enige

Vålerenga ble bare nummer 11 i Kjetil Rekdals comebacksesong som trener, og klubben var i fare for å måtte spille kvalifisering om å beholde plassen i eliteserien helt fram til siste runde.

Et av tiltakene var at spillerne måtte gå med på lønnskutt på rundt 25 prosent noe spillergruppen var negative til.

Mandag melder VG at spillerne og klubben er enige om et lønnskutt. Avisen erfarer at lønnskuttet er på 12,5 prosent.

– Vi er enig om en avtale. Vi har ikke tatt en opptelling ennå, men jeg regner med at de fleste spillerne er enig om denne avtalen, sier Kristofer Hæstad til VG.

Midtbanespilleren sier at dialogen mellom klubb og spillere har vært god.

– Det har vært tøffe tak, men klubben har opptrådt ryddig i prosessen, sier han.

Kutter 20 mill.

Vålerenga skriver i en pressemelding at klubben totalt sett kutter kostnadene med 20 millioner kroner. I tillegg til lønnskutt kutter klubben ned på aktivitetsnivået og antall ansatte i klubben.

– Vi må tilpasse oss en økonomisk virkelighet der kostnadssiden står i forhold til de inntektene vi skaper. Vi har for 2014 laget et realistisk inntektsbudsjett både på publikum og innenfor kommersielle samarbeidspartnere, sier styreleder Åge Petter Christiansen i pressemeldingen.

De største kuttene rammer klubbens toppfotballsatsing, men alle deler av klubben være med på nedskjæringer.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus