Meny

Cupfinalen 2013 Rosenborg – Molde 4–2

Hoseth full av følelser etter cupfinalen

Magne Hoseth lot følelsene få fritt spill etter at han avgjorde søndagens cupfinale i Moldes favør. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magne Hoseth hadde en fot med i alle Moldes tre dødballmål da Rosenborg ble slått i cupfinalen søndag. Etterpå lot han tårene trille.

– Jeg er en følelsesperson, og det kom mye følelser i dag. Det var glede, men også litt sorg for at Monica ikke kunne være her, sa Hoseth om sin kreftsyke samboer.

33-åringen har hatt et vanskelig år utenfor banen, men en fantastisk høst på den og vært Moldes kanskje aller beste spiller. I semifinalen mot Lillestrøm utlignet han i siste minutt, søndag scoret han vinnermålet med et perfekt frispark.

– Og jeg som aldri scorer direkte på frispark. Det har aldri skjedd før, sa Hoseth, som hadde en avgjørende prat med manager Ole Gunnar Solskjær før kampen.

Les også: Moldes venstrebein ble for mye for Rosenborg

– Vi hadde snakket om hvem som skulle ta dødballene, og vi var tre som skulle dele på det. Men på stadion sa Ole Gunnar til meg at «du skal ta alt, du skal være først i alt». Det ga en god følelse å høre det, sa Hoseth.

Han hadde to målgivende hjørnespark før han scoret vinnermålet.

– Vi trente på dødball lørdag, og da tenkte jeg å bruke litt ulike spillere, men så kom jeg på andre tanker. Det er Magnes dag, det er Magnes høst, han skal være først i alt, slik jeg husker ham siden jeg først så ham. Så gikk jeg til ham i garderoben og sa «glem alt vi gjorde i går, du tar alt», sa Solskjær på pressekonferansen etter finalen.

Vilje av stål

Da Hoseth sendte sitt perfekte frispark noen centimeter over hodene i Rosenborg-muren og ned i hjørnet utenfor keepers rekkevidde, stormet han bort til benken og kastet seg om halsen på Solskjær.

– Jeg så ikke ballen da den gikk inn, men det var en god følelse å se den på storskjermen, sa Hoseth.

Les også: Stolt Solskjær etter tre titler på tre år

Han visste ikke om samboeren hadde sett kampen på TV.

– I går kunne hun nesten ikke se TV, og hun var ikke i kjempeslag da jeg snakket med henne før kampen. Men hun har vilje av stål, og om jeg kjenner henne rett så fikk hun med seg kampen, sa han.

Solskjær er full av beundring for det Hoseth har gjort i høst.

– Han har hatt en fantastisk høst på banen. Han har brukt det som en avlastning for alle andre problemer livet kan gi. Det begynte egentlig mot Aalesund i høst. Han var ikke på laget da vi satt på fergen, men så bestemte jeg at nå er han i en situasjon hvor han har veldig lyst til å spille slike kamper. Da løsnet det for ham, sa Solskjær.

– Vi hadde en liten prat da, og vi har hatt mange samtaler i høst.

Familien

Hoseth takker manageren for tilliten.

– Han har støttet meg og sagt at jeg skal ta den tiden jeg trenger, sa han og snakket om følelsene igjen.

Les også: Per Joar Hansens «Buzz Aldrin-sesong»

– Molde er familien min, og følelsene kommer når jeg gjør noe bra. Det er sånn jeg er laget. Da jeg bommet på straffe mot Basel, knakk jeg sammen fordi jeg hadde skuffet familien.

Hoseth skuffet ingen søndag.

– Magne betyr veldig mye både for distriktet og laget, sa Solskjær.

– Og så har han en venstrefot som ikke mange andre har maken til.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus