Premier League runde 12 Manchester City – Tottenham 6–0Manchester City knuste Tottenham

Alvaro Negredo scoret mot Tottenhan og er oppe i fem seriemål. (Foto: Reuters / NTB Scanpix)

Et Tottenham i fullstendig oppløsning ble rundspilt etter alle kunstens regler da Manchester City vant 6-0 søndag.

Scoringer av Jesús Navas (2), Sergio Agüero (2), Álvaro Negredo og et selvmål av Sandro sikret en ny storseier for Manchester City på hjemmebane da Tottenham kom på besøk søndag.

Les detaljert refrat fra kampen

– City var glimrende, vi var ekstremt dårlige. Mitt ansvar nå er å løfte spillerne. Vi må få en reaksjon i europaligaen. Det er bare å skamme seg og få en reaksjon etter et tap som dette, sa Tottenham-manager André Villas-Boas, ifølge BBC etter kampen.

– Umulig å spille bedre

Det var aldri noen som helst tvil om hvor poengene skulle ende opp i storkampen. City gnistret framover på banen, mens Tottenham kollapset fullstendig defensivt.

Da blir det ofte stygge sifre, og det var tilfellet søndag.

City-manager Manuel Pellegrini var stolt av sine spillere etter kampen.

– Det er umulig å spille bedre enn vi gjorde i dag. Det er sånn vi vil spille, og jobber med å fortsette på den samme måten, sa han.

Tidlig mål

Festen for hjemmelaget startet allerede da det var spilt 14 sekunder.

Spurs-keeper Hugo Lloris startet kampen med et elendig utspill, og ballen endte hos Agüero. Hans avslutning ble reddet, men Navas scoret på returen med en utsøkt lobb.

Like etterpå var Tottenham nære ved å utligne, men dette var dagen ingen ting gikk de hvitkleddes vei.

Like etter halvtimen var Tottenhams forsvar vidåpent. Negredos avslutning ble reddet, men Sandro løp returen i eget mål.

Agüero-dobbel

Fem minutter før pause punkterte Agüero kampen med sin 3-0-scoring, og samme mann la på til fire like etter pause.

Etter 54 minutter var det Negredos tur, men på 5-0 slappet City noe av og sparte Tottenham for en enda verre ydmykelse.

På overtid fikk Navas servert dagens sjette mål etter horribelt forsvarsspil, og fastsatte med det sluttresultatet.

City har vunnet samtlige seks hjemmekamper i serien denne sesongen og står med utrolige 26-2 i målforskjell. Problemet deres er fire tap på bortebane.

Tottenham har på sin side store problemer offensivt og står med ynkelige ni mål på tolv kamper.