Cupfinalen 2013 Rosenborg – Molde 4–2Rosenborg felt av Moldes venstreslag

(Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix)

Tre venstrebeinsskudd på dødball avgjorde da Molde vant 4-2 over Rosenborg i cupfinalen søndag. Magne Hoseth ble matchvinner med et perfekt frispark.

Molde – Rosenborg 4-2 (1-1)

24.828 tilskuere

Mål: 1-0 Knut Olav Rindarøy (16), 1-1 Mikkel Diskerud (17), 1-2 Tore Reginiussen (49), 2-2 Jo Inge Berget (71), 3-2 Magne Hoseth (82), 4-2 Tommy Høiland (90).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Jon Inge Høiland (25), Ole Kristian Selnæs (30), John Chibuike (33), Mike Jensen (86), Rosenborg, Even Hovland (50), Emmanuel Ekpo (55), Molde.

Molde (4-2-3-1): Ørjan H. Nyland – Martin Linnes, Even Hovland, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Emmanuel Ekpo, Magne Hoseth – Mattias Möström (Mats Møller Dæhli fra 53.), Jo Inge Berget, Daniel Chima Chukwu (Daniel Berg Hestad fra 89.) – Fredrik Gulbrandsen (Tommy Høiland fra 86.).

Ubenyttede reserver: Ole Söderberg – Joona Toivio, Per-Egil Flo, Agnaldo.

Rosenborg (4-2-3-1): Daniel Örlund – Jon Inge Høiland (Christian Gamboa fra 84.), Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik – Mikke Diskerud, Ole Kristian Selnæs (Nicki Bille Nielsen fra 76.) – Tobias Mikkelsen, Mike Jensen, Jonas Svensson (Pål André Helland fra 84.) – John Chibuike.

Ubenyttede reserver: Alexander Lund Hansen – Mikael Dorsin, Daniel Berntsen, Brede Moe.

Hoseth fikk sjansen fra snaut 25 meter i det 82. minutt, etter at Mike Jensen felte Jo Inge Berget. Han skrudde ballen over muren og så den duppe ned i hjørnet mens keeper Daniel Örlund bare kunne se langt etter den.

Les detaljert referat fra cupfinalen

Hoseths venstrefot sto for hjørnesparkene da Knut Olav Rindarøy gjorde 1-0 og Jo Inge Berget 2-2 med hver sin venstrebeinsvolley. Innbytter Tommy Høiland fastsatte resultatet da han kranglet inn 4-2 i kampens siste minutt.

– Nå er det veldig mye følelser. Jeg har aldri scoret på frispark før i hele mitt liv, sa Hoseth til NRK etter kampen.

Etter et tidlig tabbemål mot vendte Rosenborg kampen med et praktmål av Mikkel Diskerud og Tore Reginiussens nikk på et hjørnespark, men klubben måtte se langt etter sitt 10. NM-gull og det første på ti år. I stedet kunne Molde juble for sin tredje tittel, og i sluttminuttene kom 38-årige Daniel Berg Hestad innpå og ble mester 19 år etter at han vant sin første cupfinale på Ullevaal.

For Rosenborg endte sesongen med sølv både i serie og cup etter at det lenge så ut til å kunne bli en ny dobbelttriumf.

Målfest

Målfesten på Ullevaal startet i det 16. minutt, da Hoseths hjørnespark ble klarert av Stefan Strandberg rett ut til venstreback Rindarøy, som klemte til på volley fra 25 meter. Han fikk ikke bedre treff enn at skuddet burde vært mat for Örlund, men Rosenborg-keeperen kastet seg for tidlig og så ballen sprette over seg på vei inn i nettet.

Det tok mindre enn et minutt å slå tilbake. Diskerud tok turen fram fra den dype midtbanerollen han noe overraskende var tildelt, lurte vekk Daniel Chima Chukwu med førsteberøringen og sendte en rakett i krysset fra 20 meter.

På det skuddet var keeper Ørjan H. Nyland fullstendig sjanseløs.

Spillet bølget fram og tilbake i hele første omgang, med kontring etter kontring og kontring på kontring. Ingen av lagene var presise nok i pasningsspillet til å ta seg til de store målsjansene. Unntaket var Hoseths venstrebeinskanon fra nesten 30 meter i det 28. minutt. Ballen duppet i tverrliggeren og over.

Dramatisk

I annen omgang gikk det bare noen sekunder før Molde kom til en kjempesjanse. Høyreback Martin Linnes driblet seg gjennom hele Rosenborg-forsvaret. Örlund reddet skuddet, men Fredrik Gulbrandsen var først på returen og fikk den forbi keeper. Rett foran streken dukket Strandberg opp og klarerte.

I stedet var det Rosenborg som noen minutter senere tok ledelsen da Reginiussen stupte inn ved nærmeste stolpe og stusset det innoverskrudde hjørnesparket fra Ole Kristian Selnæs i mål til enorm jubel for RBK-fansen bak målet.

Mike Jensen hadde en god sjanse til å punktere kampen da han fintet seg fram og tvang Nyland til en god redning, men Molde scoret kampens tredje cornermål i det 71. minutt. Magne Hoseths serve ble nikket tilbake i feltet av Vegard Forren, og Berget feide ballen i mål på volley.

Begge lag hadde sjanser til å score før Hoseth henrykket Molde-tilhengerne med sitt perfekte frispark. Rosenborg hadde også gode bud på 3-3 før Høiland ble felt, tok igjen ballen og sendte den i mål med høyrebeinet. Da var Rosenborg i gulvet for godt.