Meny

Hevder Northug vurderte å gi seg

Det ble bare 18.plass for Petter Northug Jr.(bilde) under start på Toppidrettsveka på Kynken i Sør-Trøndelag i august. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug skal ha vært så langt nede i vår at han vurdere å droppe langrennskarrieren.

Det hevder markedsdirektør Geir Jostein Dyngeseth i Coop. I et innlegg i Dagbladet kommer han med det oppsiktsvekkende utspillet. Northug står utenfor landslaget denne sesongen. Nylig ble han enig med Norges Skiforbund om en representasjonsavtale for 2013/14-sesongen.

Stiller seg bak

Ifølge Dyngeseth var det karriereavgjørende for Northug å satse utenfor landslaget.

«Uten samarbeidet med Coop kunne Petter vært tapt for norsk idrett, og ikke stilt til start i OL-løypene i Sotsji, i World Cup eller neste års VM», hevder Dyngeseth i leserinnlegget.

Admin. direktør Svein Fanebust(th) i Coop Norge Handel sammen med Petter Northug jr. da de presenterte sponsoravtalen og Northug jr.s nye treningsopplegg, sportssteam og støtteapparat. Foto: Ned Alley / NTB scanpixAdmin. direktør Svein Fanebust(th) i Coop Norge Handel sammen med Petter Northug jr. da de presenterte sponsoravtalen og Northug jr.s nye treningsopplegg, sportssteam og støtteapparat. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Vi stiller oss bak brevet. Petter kom til meg etter (fjorårs) sesongen, og var tydelig på at han trengte en friere rolle. Han ville styre sin egen hverdag, treningsrutinene og fritiden, sier Northugs manager Are Sørum Langås til Dagbladet.

– Han (Petter) sa noe sånn som «skal jeg bli motivert, må jeg ha en forandring», forteller Langås.

Les også: Hardkjøret fortsetter for Northug

«Antakelser»

Langrennslandslaget kjenner seg ikke igjen i bildet Coop tegner.

– Det har jeg ikke hørt noe om, sier herretrener Trond Nystad.

Sportssjef Åge Skinstad vil ikke kommentere det han kaller «antakelser».

Northugs svar til Dagbladet var en tekstmelding med smiletegn og flere sovetegn.

Petter Northug har slitt med virus i høst. Det har ødelagt sesongoppkjøringen. Alt handler om å komme i gullform til OL. Langrennskongen håper å kunne delta i helgens langrennsåpning på Beitostølen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus