Meny

Fra «unorsk» til «typisk norsk»?

STOPP!: Mats Møller Dæhlis ferdigheter bør i fremtiden bli «norske», ikke «unorske», mener Per-Mathias Høgmo. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per-Mathias Høgmo liker ikke at Mats Møller Dæhli omtales som «unorsk».

– Jeg har ikke lyst til å kalle ham det, for gode ferdigheter skal være typisk norsk, sier landslagssjefen om 18-åringen som er på A-landslagssamling for første gang.

Onsdag var Dæhli med på sin første landslagstrening under til dels ufyselige forhold på en sugende gressmatte på Fremads anlegg utenfor Herning, og han viste eksempler på blikk, teknikk og pasningsfot.

Les også: Kamara jakter videre på guttedrømmen

– Det er veldig gøy å være på landslagssamling, og det er hyggelig å hilse på gutta og bli kjent med dem. Noen av dem har jeg ikke møtt før. Jeg er blitt veldig godt mottatt, selv om jeg ikke har fått snakket med alle ennå, sier Dæhli til NTB.

Han kan bli en av fem norske debutanter i løpet av kampene mot Danmark (fredag) og Skottland (tirsdag).

– Mats skal få skynde seg langsomt. Han skal få bli kjent med gruppa, og jeg vil ikke legge noe press på ham. Likevel regner jeg med at han vil vise fram ferdighetene sine, og sjansen for at han får spille er absolutt til stede, sier Høgmo.

Les også: Gamst vil bidra også utenfor banen

– Når jeg blir tatt ut så er jeg god nok. Jeg skal være godt forberedt om jeg får sjansen, lover Dæhli, som har hatt en flott sesong etter at han byttet ut Manchester United med Molde som klubbadresse.

Opptur

– Jeg har hatt en veldig opptur i eliteserien. Vi vant mange kamper, om vi ser bort fra de to siste. Vi har kommet til cupfinale, og nå er jeg med her også, Jeg har hatt en veldig fin sesong, sier unggutten som også fikk prisen som årets norske fotballtalent.

– Hva kan du bidra med på landslaget?

– Jeg kan være meg selv og spille slik jeg pleier, være ballsikker og kreativ.

Høgmo sier at 18-åringen er mest aktuell for å spille på kanten, en såkalt innoverkant.

Les også: Johansen avventer utlandet

– Innoverkant har jeg spilt i mange år, sier Dæhli, som ikke bare er den første av 1995-årgang som er hentet opp på A-landslaget. Han har også skjøvet faren sin ut av landslaget.

Truls Dæhli har kommentert landslaget for VG i over 20 år, men på grunn av sønnens inntog i laget måtte han slutte med det.

Les også: Yttergård Jenssen trolig inn på laget

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus