Eliteserien 28. runde Viking - Aalesund 1-3Fra oppstrammer til matchvinner

Etter sju kamper uten seier kom både kontraktsforlengelse for Jan Jönsson og seier over Viking på samme dag. (Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix)

Abderrazak Hamed-Allah skulket mandagens trening for Aalesund. Fredag ble han matchvinner med sitt hat trick i 3-1-seieren over Viking.

Viking – Aalesund 1-3 (0-1)

Tilskuere: 9604

Mål: 0-1 Abderrazak Hamed-Allah (24), 0-2 Hamed-Allah (51), 0-3 Hamed-Allah (53), 1-3 Indridi Sigurdsson (67).

Dommer: Ken Henry Johnsen, Flint.

Gult kort: Makhtar Thioune, Yann-Erik de Lanlay, Benjamin Sulimani, Viking, Jo Nymo Matland, Edvard Skagestad, Aalesund.

Viking (4-2-3-1): Rune A. Jarstein – André Danielsen (Yann-Erik de Lanlay fra 46.), Johan L. Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen (Christian Landu Landu fra 31.) – King Osei Gyan, Makhtar Thioune (Vidar Nisja fra 64.) – Jon Dadi Bödvarsson, Veton Berisha, Patrik Ingelsten – Benjamin Sulimani.

Aalesund (4-4-2): Sten Grytebust – Akeem Latifu (Thomas S. Martinussen fra 90.), Jonatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Jo Nymo Matland – Fredrik Carlsen (Andreas Nordvik fra 85.), Edvard Skagestad, Peter Orry Larsen, Demar Phillips – Tor Hogne Aarøy, Abderrazak Hamed-Allah.

Det har vært en svingete uke for Aalesunds marokanske spiss.

Han ble kalt inn på teppet hos Aalesund-ledelsen etter å ha uteblitt fra treningen. Oppstrammeren hadde tydeligvis hjulpet på det sportslige plan. Marokkaneren valgte å markere sitt syn på saken ved ikke å juble for noen av scoringene.

Les fullstendig og detaljer referat fra kampen her

Han var først frampå etter 24 minutter på et flott innlegg. I annenomgang scoret han 2-0 etter 51 minutter, før han to minutter senere banket inn 3-0 etter å ha blitt spilt igjennom. Det var ikke patent forsvarsspill hos Viking ved noen av anledningene.

Dermed er Hamed-Allah likt med Frode Johansen i kampen om toppscorertittelen med 14 fulltreffere.

Etterpå ønsket han ikke å snakke med TV 2.

– En klassespiss, mente Vikings trener Kjell Jonevret.

– Vi klemte til skikkelig mot ham, men så spørs det hvor mye vi skal klemme til. Det har vært litt både i og utenfor banen med ham i det siste, men i dag var han god, sa Aalesunds trener Jan Jönsson til TV 2.

– Vi var god etter en 18-19 spilte minutter. En klok og godt gjennomført bortekamp, mente Jönsson.

Ny kontrakt

Indridi Sigurdsson var imidlertid våkent framme på en corner og reparerte noe av skaden med å redusere til 1-3 etter 67 minutter. Flere scoring ble det ikke for Kjell Jonevrets menn. Viking var svært tamme fredag.

Artikkelen fortsetter under videoen

Med seieren har Aalesund meldt seg på i kampen om bronsen, men samtidig også gitt tittelforsvarer Molde en mulighet til å ta medalje i årets sesong.

Aalesund hadde flere grunner til å juble fredag, mest varmet nok de tre poengene, mens svenske Jan Jönsson er sikret som trener de to neste sesongene.

Aalesund tok seg forbi Viking på tabellen med bedre målforskjell. Begge lagene står med 43 poeng. Det er to mindre enn Haugesund på bronseplassen, mens Molde holder 6.-plassen med 41 poeng.

Unggutter

Vikings unggutter Christian Landu Landu og Yann-Erik de Lanlay startet på benken. Begge kom inn etter at begge Viking-backene, Trond Erik Bertelsen og André Danielsen måtte ut med skader. Innbytterne klarte å skape litt mer sting i et Viking-angrep som var svært så tafatt før pause. Også Makhtar Thioune måtte ut med skade for hjemmelaget.

– I dag var Aalesund Barcelona til sammenligning med oss. Vi skal ikke slippe inn slike mål, sa Kjell Jonevret.

Aalesund stilte med spissene Tor Hogne Aarøy og Hamed-Allah på topp. Førstnevnte spilte trolig sin siste kamp fra start for de «tango-fargede». Til de neste kampene velger Jönsson trolig Leke James igjen.

Tapet var Vikings første hjemmetap på over ett år.