Spillerorganisasjon foreslår VM-boikott i 2022

FIFA Sepp Blatter og lederen for Qatars fotbullforbund President Sheik Hamad Bin Khalifa Bin Ahmed al-Thani utveksler dokumenter i forbindelse med Qatar-VM 2022. Foto: AP Photo/Osama Faisal
FIFA Sepp Blatter og lederen for Qatars fotbullforbund President Sheik Hamad Bin Khalifa Bin Ahmed al-Thani utveksler dokumenter i forbindelse med Qatar-VM 2022. Foto: AP Photo/Osama Faisal

Verdens spillerorganisasjon (FIFPro) foreslår at deres spillere boikotter fotball-VM i 2022, dersom det blir bestemt å spille mesterskapet på sommerstid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sa visepresidenten i organisasjonen, Philippe Piat tirsdag.

– Det er helt på det rene at vi ikke ønsker å spille i Qatar om sommeren, sier Piat som trolig kommer til å bli valgt til ny president i organisasjonen i neste uke.

Les også: VM i Qatar må spilles om vinteren

Fotball-VM blir tradisjonelt spilt i juni og juli, men på den tiden av året er det umulig å spille i ørkenstaten Qatar på grunn av varmen. Dette er, bokstavelig talt, blitt et hett tema for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) som diskuterer å flytte mesterskapet til vinterstid.

Les også: Hevder Qatar kjøpte fotball-VM

Foreløpig er det ikke tatt noen avgjørelser, og det kommer heller ikke til å bli fattet noe vedtak om fotball-VM i 2022 før etter VM i Brasil kommende sommer.

– Det vil ikke være seriøst å spille VM i Qatar i temperaturer opp mot 45 og 50 grader. Det gjelder ikke bare spillerne, men like mye turistene, mener Piat.

Les også: Frykter at VM i Qatar blir bygget av slaver

Nå oppfordrer organisasjonen hans spillerne til å boikotte mesterskapet hvis det ikke blir flyttet.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus