Her glipper danskenes Italia-skalp

I SISTE LITEN: Alberto Aquilani fikset utligningen fra kloss hold på overtid. Foto: AP Photo/Polfoto/Lars Poulsen.

Nicklas Bendtner scoret to ganger for Danmark, men Alberto Aquilani stilnet hjemmejubelen med å gjøre 2-2 for Italia på overtid i VM-kvalifiseringen fredag.

Danskene var på vei mot en meget viktig seier i kampen om toeromspill. Så dukket Aquilani opp og styrte inn den italienske utligningen i det 91. minutt.

– Det var et sjokk for dem. Målet mitt var svært heldig. Jeg er bare glad for at (Pablo) Osvaldo siktet på kneet mitt. Det var en tøff kamp, sa Aquilani.

Danmarks landslagssjef Morten Olsen var naturlig nok skuffet etter at seieren glapp.

– Vi føler med spillerne, sa trenerveteranen.

VM-håp

Til tross for et bittert poengtap har Danmark fortsatt muligheten til å komme seg til Brasil-VM. Før tirsdagens hjemmekamp mot Malta har danskene 13 poeng. Det samme har Bulgaria, som besitter annenplassen på bedre målforskjell.

Danmark spilte en meget god annen omgang. Både Christian Eriksen og Andreas Bjelland hadde hvert sitt forsøk i stolpen. VM-klare Italia hadde ikke mye å by på i Parken, men viste tidvis enkelte giftige kontringer.

Southampton-spilleren Pablo Osvaldo ga gjestene ledelsen etter en halv time. Italia kontret etter et dansk balltap.

Saken fortsetter under videovinduet!

Her er høydepunktene:

Bendtner-dobbel

Bendtner spilte sin første landskamp på elleve måneder. Arsenal-spissen utlignet kort tid før pause. Han satte også inn et fortjent 2-1-mål med hodet etter 79 minutter. Dessverre for vertene glapp seieren på overtid.

Danmark må klare seg uten Bendtner mot Malta tirsdag. Spissen pådro seg gult kort for å ha tatt av seg trøyen etter 2-1-scoringen. Han er dermed utestengt i «skjebnekampen».

Tsjekkia og Armenia står begge med tolv poeng. Begge lag har fortsatt muligheten til å ta annenplassen i gruppe B. Tsjekkerne slo Malta 4-1 på bortebane, mens Armenia vant 2-1 hjemme mot Bulgaria.