Lukaku sendte Belgia til VM

EKSTASE: Lukaku ble Belgias store helt. Axel Witsel til venstre. Foto: EPA/ANTONIO BAT.
EKSTASE: Lukaku ble Belgias store helt. Axel Witsel til venstre. Foto: EPA/ANTONIO BAT.

Belgia er klar for sitt første VM-sluttspill på tolv år etter 2-1-seier over Kroatia på bortebane fredag. Se Romelu Lukaku briljere i bunnen av saken!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belgierne trengte bare ett poeng i Zagreb for å vinne gruppe A, men gikk offensivt ut og tok sin åttende seier av ni mulige. Laget er fortsatt ubeseiret før den siste kvalifiseringskampen mot Wales (hjemme) tirsdag.

Lukaku har de siste ukene vist sterk scoringsform for Everton i Premier League. Den nøt også Belgia godt av mot Kroatia.

Etter et kvarter ordnet kraftspissen 1-0, mens han doblet ledelsen sju minutter før pause.

– Jeg er veldig glad på vegne av laget. Vi trodde hele tiden på oss selv, og nå har vi klart å kvalifisere oss, sa Lukaku etter seieren.

Annenplass

Manchester City-stopperen Vincent Kompany er for tiden ute med skade, men Belgia klarte seg godt i forsvar selv om Niko Kranjcar reduserte for hjemmelaget i sluttminuttene.

Kroatia var før kampen allerede sikret annenplassen i gruppen. Det gir trolig laget to omspillskamper i november om en VM-plass. Serbia, Skottland, Makedonia og Wales er slått ut.

Stjerner

Belgia skal neste sommer delta i sitt første VM-sluttspill siden 2002. De siste årene har belgierne bygget opp et ungt og fremadstormende landslag.

Mange av spillerne har skaffet seg et navn i engelsk toppfotball. Blant dem er nevnte Lukaku og Kompany, men også Marouane Fellaini (Manchester U.), Eden Hazard (Chelsea) og Jan Vertonghen (Tottenham).

Her runder Lukaku målvakten etter løp fra midtbanen:

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus