Slik kommer Norge til play off

STANG INN GIR PLAY OFF VM-BILLETT: Norge må vinne sine to gjenstående kamper samt at et par resulater må gå Høgmos vei for at Norge skal komme seg til play off. (Foto: NTB scanpix)
STANG INN GIR PLAY OFF VM-BILLETT: Norge må vinne sine to gjenstående kamper samt at et par resulater må gå Høgmos vei for at Norge skal komme seg til play off. (Foto: NTB scanpix)

Det skal ikke mer til enn riktig resultat i fire kamper for at Norge skal havne i toeromspill i VM-kvalifiseringen i fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av kampene er lagets egne. Slovenia må slås fredag og Island tirsdag, ellers er det ingen vits i å regne på resultatene i andre grupper. Kampene der Norge kan håpe på hjelp spilles i gruppe B, der Bulgaria og Danmark kjemper om 2.-plassen.

Norge har til nå avgitt 13 poeng i kamper som vil telle på toertabellen. Dersom toeren i gruppe B avgir flere poeng, vil Norge med full pott i oktoberkampene gå foran.

Les også: Høgmo taus om laget

Danmark har til nå avgitt 12 poeng, Bulgaria 11. Siden bulgarerne (13-6) har mye bedre målforskjell enn Norge (9-9), må de avgi tre poeng til for å ende bak.

Spiller Danmark uavgjort mot gruppevinner Italia i Parken fredag, og Bulgaria taper i Armenia, er veien åpen for Norge (forutsatt full pott mot Slovenia og Island).

Skulle Bulgaria greie jobben i Armenia, vil et tap hjemme mot Tsjekkia tirsdag gjøre samme nytte – eller uavgjort i begge kampene.

Disse resultatene sender Norge til toeromspill

11/10:

Slovenia – Norge B

Danmark – Italia U

Armenia – Bulgaria H*

15/10:

Norge – Island H

Bulgaria – Tsjekkia B*

* Bare ett av resultatene markert med stjerne trenger å inntreffe, eller uavgjort i begge kampene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus