Busquets tar Neymar i forsvar

FORSVAR: Neymar har fått kritikk for å forsøke å filme seg til frispark og straffer. Sergio Busquets forsvarer lagkameraten. (Foto: Reuters / NTB scanpix.)
FORSVAR: Neymar har fått kritikk for å forsøke å filme seg til frispark og straffer. Sergio Busquets forsvarer lagkameraten. (Foto: Reuters / NTB scanpix.)

– Skuespill? Det er ikke skuespill, det er å være smart, sier Sergio Busquets i sitt forsvar av Barcelona-kameraten Neymar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med radiokanalen Cadena COPE forsvarer midtbanemannen seg selv og Neymar mot anklagene om filming, skriver Marca. Busquets har tidligere vært kjent som en «filmer», og de siste ukene har beskyldningene om juks kommet fra flere hold mot hans brasilianske lagkamerat.

– Skuespill? Det er ikke skuespill, det er å være smart. Det er en debatt vi ikke burde ha, for det er ikke noe tema. Det er altfor lett å sette en merkelapp på folk, sier Busquets ifølge avisen.

Neymar kom til Barcelona fra Santos i sommer. Busquets hyller brasilianeren for hvor raskt han har funnet seg til rette i sin nye klubb.

– Vi ble overrasket over hvor fort han tilpasset seg laget. Det er ikke lett med tanke på alderen hans, at det er et nytt land og en annerledes fotballfilosofi.

– Han er en flott fyr. Stort sett holder han seg med brasilianerne, men han kommer overens med alle, sier Barcas midtbanestjerne.

Keeperskifte?

Han snakket også til Cadena COPE om Barcelonas rotasjonssystem og utfordringene på keeperplassen. Victor Valdés ønsker seg bort, og trolig vil storklubben forsøke å hente en spansk keeper.

– Det er ingenting vi kan gjøre. Jeg kjenner ham, og det er ingenting som kan få ham til å bli. Han har bestemt seg, sier Busquets.

– Det ville vært flott om (José) Reina kom til Barcelona. Han ville vært en fantastisk signering. Jeg ser ikke for meg at Iker Casillas kan komme hit, legger han til.

Reina gikk gradene i Barcelona som ungdom, men spiller nå i Napoli på utlån fra Liverpool. Iker Casillas har vært hele karrieren i Real Madrid. Landslagskapteinen vil neppe skifte til erkerivalen selv om han har fått lite spilletid i klubben det siste året.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus