FIFA-inspektør advarte Blatter

OPPLYST: FIFA-president Sepp Blatter har tidligere hatt korrupsjonanklager mot seg, og nå viser det seg at han var klar over forholdene i Qatar. (FOTO: AP Photo/NTB Scanpix)
OPPLYST: FIFA-president Sepp Blatter har tidligere hatt korrupsjonanklager mot seg, og nå viser det seg at han var klar over forholdene i Qatar. (FOTO: AP Photo/NTB Scanpix)

FIFA-inspektør Harold Mayne-Nicholls var en av dem som advarte mot Qatars VM-søknad tilbake i 2010. Han mener oljenasjonen aldri burde ha blitt tildelt fotball-VM, skriver NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mayne-Nicholls var på inspeksjon og skrev en fyldig rapport om det arabiske landet før avgjørelsen om at Qatar får arrangere fotball-VM i 2022, falt i 2010.

FIFA-inspektøren kom hjem med følgende beskjed til sin sjef, Sepp Blatter:

– Et fotball-VM i Qatar på sommerstid kan være helseskadelig, og bortimot «umulig» å gjennomføre.

Les også: Ghana ber FIFA flytte play-off-kamp grunnet sikkerhetsproblemer

– Vi skrev i en rapport at det er veldig risikabelt å arrangere mesterskapet i juni-juli med tanke på spillernes helse, sier Mayne-Nicholls i et oppsiktsvekkende intervju med Sky News.

– Vi har ingen beviser på at noe vil skje, men vi formidlet at det ville være vanskelig å spille fotball der selv med nedkjølte arenaer, forteller Mayne-Nicholls.

Til tross for Mayne-Nichols advarsler: Qatar vant kampen om å bli VM-arrangør i duell med blant annet USA.

Les også: FIFAs egen korrupsjonsjeger i samtaler med VM-søkere

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus