Eliteserien 25. runde, Hønefoss - Viking 2-2Sen Hønefoss-spurt ga poeng

SENT, MEN GODT: Hønefoss tapte poeng, men kunne juble for sen utlikning. (Erlend Aas/NTB Scanpix)

Hønefoss lå under 0-2 med under ti minutter igjen, men sikret til slutt 2-2 hjemme mot Viking i eliteserien fotball lørdag.

Hønefoss – Viking 2-2 (0-1)

2638 tilskuere

Mål: 0-1 Indridi Sigurdsson (36), 0-2 Patrik Ingelsten (str. 59), 1-2 Kristjan Örn Sigurdsson (83), 2-2 Tor Øyvind Hovda (90).

Dommer: Trond Ivar Døvle, Svarstad.

Gult kort: Steve Clark, Hønefoss, King Osei Gyan, Viking.

Hønefoss (4-3-1-2): Steve Clark – Alexander Mathisen (Erik Midtgarden fra 82.), Aleksander Solli, Simon A. Larsen, Alexander Groven – Tor Øyvind Hovda, Helge Haugen (Kevin Larsen fra 82.), Mikkel Vendelbo – Riku Riski – Remond Mendy (Kristjan Örn Sigurdsson fra 67.), Mats André Kaland.

Viking (4-1-2-3): Rune A. Jarstein – Håkon Skogseid, Indridi Sigurdsson, Johan L. Bjørdal, Trond Erik Bertelsen – André Danielsen – Makhtar Thioune (Veton Berisha fra 86.), Patrik Ingelsten – Jon Dadi Bödvarsson (Vidar Nisja fra 72.), Benjamin Sulimani (King Osei Gyan fra 63.), Trond Olsen.

Hjemmelaget ble belønnet med trampeklapp i en kamp som var spillemessig svak før pause. Det ene poenget var svært viktig for et HBK-lag som kjemper mot nedrykk.

Les detaljert referat fra Hønefoss - Viking

Viking-trener Kjell Jonevret var ikke fornøyd med måten laget hans ga fra seg ledelsen på. Trenerkollega Leif Gunnar Smerud var tilsvarende fornøyd med at Hønefoss reiste seg i en kamp der dommer Trond Ivar Døvle dømte et straffespark til Viking.

En avgjørelse som ble heftig diskutert i etterkant.

Førsteomgangen bar lenge preg av to lag som fryktet tap mer enn de ønsket seier. Forsiktigheten var påtakelig. Etter hvert oppdaget gjestene fra vest at motstanden ikke var skremmende. Etter 36 minutter kom ledermålet. Makhtar Thioune tok corner fra venstre, ballen endte hos Indridi Sigurdsson som dundret inn sitt annet seriemål i år.

Strengt

Så kom situasjonen etter 58 minutter som ble heftig diskutert etter kampslutt. Viking tok corner fra venstre, Hønefoss-keeper Steve Clark fikk kontroll, før han fosset fram i feltet på vei mot utspark. På den nevnte veien meiet han ned landslagsstopper Johan Lædre Bjørdal, som gikk i bakken.

Døvle pekte på straffemerket. Klønete av Clark, men også en streng dommeravgjørelse.

Se alle høydepunktene her. Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Hønefoss kom overraskende nok sterkere med i kampen etter kalddusjen. Skadeplagede Kristjan Örn Sigurdsson kom inn som spiss da tjue minutter gjensto. Han sørget for reduseringen i det 83 minutt. Og på overtid var islendingen sentral igjen og gjorde forarbeidet til 2-2-målet.

Tøft program

Hønefoss-laget så slått ut, men viste så mye moral at det fortsatt er håp, selv om nedrykksklokkene kan høres i det fjerne. Kampprogrammet er tøft; RBK og Molde venter i de to neste kampene.

For Viking er fortsatt bronsemedaljen innen rekkevidde. Det er lenge siden de mørkeblå har ligget så høyt i en avslutningsfase av eliteserien.