Terry reddet poeng for Chelsea

KAPTEIN MED STOR «K»: John Terry sto frem når Chelsea trengte ham som mest. Foto: EPA/ANDY RAIN.

Kaptein John Terrys utligning sikret 1-1 for Chelsea i et spennende og tidvis ampert London-derby borte mot Tottenham lørdag.

Det var en kamp der lagene hadde hver sin omgang på Tottenhams hjemmebane White Hart Lane.

Tottenham dominerte de første 45 minuttene, mens Chelsea var klart best etter pause.

Les detaljert referat fra London-derbyet her

Dermed var det en rettferdig poengdeling mellom de to London-klubbene.

Gylfi Sigurdsson scoret Tottenhams mål da det var spilt 19 minutter, mens Terry utlignet 25 minutter før slutt.

Chelseas Fernando Torres, som hadde vist glimt av gammel storhet i annen omgang, var uheldig da han fikk sitt andre gule kort og ble utvist ti minutter før slutt.

– Greit med uavgjort

Tottenham-sjef André Villas-Boas var ikke fornøyd med lagets annen omgang, og syntes uavgjort var et greit resultat.

– Annen omgang var ikke så god som vi ønsket. De scoret et bra mål på dødball. Begge hadde sjanser. Vi kunne lagt på til 2-0, men de var hele tiden en trussel på kontringer, sa han ifølge BBC.

Det var Tottenham som bestemte fra start mot et uvanlig tannløst Chelsea.

Artikkelen fortsetter under videovinduet

Lite fungerte for bortelaget, og da Sigurdsson scoret etter 19 minutter var det fullt fortjent.

Islendingen ble spilt fri av Roberto Soldado, og gjorde ingen feil alene foran Petr Cech.

Mata endret kampen

De hvitkledde fortsatte å være det beste laget, men foruten Paulinhos sjanse like etter scoringen kom de ikke til de store mulighetene.

I sin forrige Chelsea-periode ble manager José Mourinho kjent for å gjøre gode bytter som endret kampen, og lørdagens kamp var intet unntak.

Juan Mata har ikke fått spille mye under portugiseren, men kom inn ved pause og spanjolen viste hva Chelsea manglet før pause.

Først fikk han en scoring annullert for offside, før han serverte Terry ved utligningen. Et glimrende frispark bak Tottenhams backrekke ble headet videre av Terry, og Hugo Lloris var sjanseløs.

Torres så rødt

Etter scoringen kjørte Chelsea kampen, og presset på for scoring.

Torres hadde hatt en god annen omgang, men ti minutter før slutt fikk han et svært strengt gult kort av dommer Mike Dean.

Han og Tottenhams Jan Vertonghen hadde vært i flere dueller før de barket sammen i en luftduell, og Dean vurderte at Torres hadde gått inn med en arm.

Reprisen viste at det ikke hadde skjedd, men spanjolen måtte uansett forlate banen.