Evertons manager-legende til ABC Nyheter:Kendall støtter David Moyes' Everton-raid

LEGENDER: David Moyes (venstre) og Howard Kendall har begge skrevet sine navn inn i Evertons historie med gullskrift. Førstnevnte er dog i ferd med å gjøre seg svært upopulær blant gamle supportere. Foto: Twitter, @evertonfpf/EPA/GEOFF CADDICK. Montasje: ABC Nyheter.
LEGENDER: David Moyes (venstre) og Howard Kendall har begge skrevet sine navn inn i Evertons historie med gullskrift. Førstnevnte er dog i ferd med å gjøre seg svært upopulær blant gamle supportere. Foto: Twitter, @evertonfpf/EPA/GEOFF CADDICK. Montasje: ABC Nyheter.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Evertons kanskje mest suksessfulle manager gjennom tidene mener United-manager David Moyes gjør rett i å hente de beste spillerne han kjenner fra tiden i Everton.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Howard Kendall

* Født: 22. mai 1946 - 67 år gammel

* Spilt for: Preston, Birmingham, Stoke, Blackburn og Everton (to perioder)

* Manager for: Blackburn, Manchester City, Notts County, Sheffield United og Everton (to perioder). I tillegg har han vært manager i spanske Atletic Bilbao og de greske klubbene Xanthi og Ethnikos Piraeus

* Meritter: Som spiller: Ett seriemesterskap med Everton Som manager: To ligamesterskap i engelsk toppdivisjonen, én FA-cuptriumf, vinner av serievinnercupen og tre ganger vinner av Charity Shield.

Les mer om Howard Kendall her.

Howard Kendall (67) mener nåværende Man United-manager David Moyes gjør klokt i å hente to av sine tidligere disipler i Everton, Leighton Baines og Marouane Fellaini, til Old Trafford.

Han tror det vil styrke Uniteds vinnersjanser i Premier League, og han sender følgende beskjed til Everton-fansen som mener Moyes opptrer respektløst - og de er det ganske mange av.

- Han har én oppgave og det er å sørge for å få de beste resultatene han kan i klubben han leder og det er i dag Manchester United. Det blir feil å si at han opptrer respektløst og at han burde holde seg unna Everton-spillere fordi han har vært manager der tidligere.

- Å overta etter Sir Alex Ferguson er en svært vanskelig oppgave og jeg forstår fullt ut at han vil ha de beste - om de kommer fra Everton eller andre klubber er irrelevant, sier Howard Kendall til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

£40mill for Baines og Fellaini

Da Moyes forlot Everton til fordel for Manchester United tok han med seg hele trenerstaben han hadde på Goodison Park. I tillegg «lirket» han med seg tidligere spiller Phil Neville, som nå er en del av trenerteamet.

Men Moyes vil ikke gi seg der.

Everton har så langt avvist to bud fra United på Baines og Fellaini. Det siste budet skal ifølge mediene ha vært på vel £28 mill - budet ble beskrevet som «latterlig og krenkende» av The Toffees.

Les også: Everton avslo United-bud på Fellaini og Baines

Kendall mener Moyes må atskilllig høyere opp for å få tak i duoen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det avhenger av alder og kontrakt på spillerne samt om Everton trenger pengene. Roberto Martinéz (Evertons manager red. anm) må også veie opp sannsynligheten for å få inn erstattere dersom de går. Jeg tror kanskje de forsvinner, men da må United bla opp minst £40 millioner for begge to. Det er også i mine øyne en riktig pris for dem begge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken fortsetter under bildetETTERTRAKTET: Fellaini har blitt linket til et utall klubber i sommer, men befinner seg enn så lenge fortsatt på Goodison Park. Foto: AP Photo/Jon Super.ETTERTRAKTET: Fellaini har blitt linket til et utall klubber i sommer, men befinner seg enn så lenge fortsatt på Goodison Park. Foto: AP Photo/Jon Super.

Og managerlegenden er ikke i tvil om hvilken spiller Everton vil savne mest om Moyes til slutt får det som han vil.

- Det er nærmest umulig å erstatte Leighton Baines. Han har vært «outstanding» de siste sesongene og er en så skapende kraft for Everton at det vil være et hardt slag for klubben om han blir borte.

- Fellaini mener jeg Everton nesten bør la gå. Klubben har god dekning på midtbanen og når man ser hva en spiller som Ross Barkley er i stand til å gjøre, så blir viktigheten av å beholde Fellaini mye mindre. I tillegg vil Darren Gibson snart være tilbake, det vil gi Everton ytterligere muligheter på midtbanen enn hva tilfellet er på venstrebacken, fortsetter Kendall.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tror Baines blir i Everton

Martínez lar Moyes få høre det

Med to poeng på to kamper har Roberto Martínez fått en noe trang start på sitt opphold i Everton.

Skulle han miste to av sine aller viktigste spillere vil det neppe bli lettere å hale i land trepoengere, og spanjolen synes lite om måten Moyes opptrer på i sitt forsøk på å hente Fellaini og Baines til sin nye klubb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dersom managere begynner å snakke om spillere som er under kontrakt med andre klubber, er det slutten på hele greia, sa spanjolen med klar adresse til Moyes.

– Jeg mener alle burde passe på sine egne ting. Jeg er sikker på at de har mange lignende problemer som oss, og jeg kan godt si hva jeg synes om de spillerne. Men det gjør jeg ikke - jeg har mer respekt enn som så, sa han etter lørdagens kamp.

Les også: Martínez langer ut mot Moyes og Manchester United

Artikkelen fortsetter under annonsen

- United vinner ligaen

Howard Kendall mener Leighton Baines blir verst å miste for Everton. (Foto: (NTB/Scanpix)Howard Kendall mener Leighton Baines blir verst å miste for Everton. (Foto: (NTB/Scanpix)

Mandag møtes United og Chelsea på Old Trafford. Selv om ligaen på langt nær vil bli avgjort så tidlig i sesongen, gleder Kendall seg til kampen.

- Ja, det er alltid gøy med slike store oppgjør.

Når det gjelder å tippe ligavinneren i mai 2014, har Kendal snudd etter første runde i forhold til hva han trodde før sesongstart.

- Jeg var sikker på at Chelsea ville ta hjem tittelen i år. Det at de har fått tilbake Mourinho vil gi de et ekstra løft. Men etter å ha sett lagene i den første runden så tror jeg at Manchester United vinner igjen. Men det er små marginer og de er avhengig av å ha en Robin van Persie i form.

- Hva med Everton?

- Det blir en topplassering, men de kommer til å havne sånn cirka der de landet i fjor. Skal jeg tippe så blir det en sjetteplass igjen. Men det er under forutsetning av at de beholder Baines og Fellaini. Skal Everton noen gang blande seg inn blant topp fire må de bli mye mer stabile borte. Hjemme på Goodison vil de bli svært vanskelig å slå, også i år, avslutter managerlengenden i Everton, Howard Kendall, til ABC Nyheter.

Les flere fotballnyheter her