Mignolet reddet sjansesløsende Liverpool

Daniel Sturridge var frisk og ble matchvinner for Liverpool i serieåpningen mot Stoke lørdag. Foto: Jon Super.
Daniel Sturridge var frisk og ble matchvinner for Liverpool i serieåpningen mot Stoke lørdag. Foto: Jon Super.

Simon Mignolet reddet et straffespark i sluttminuttene da Liverpool endelig vant en åpningskamp på hjemmebane med 1-0 over Stoke i Premier League lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daniel Sturridge ble matchvinner da Stoke ble slått 1-0 på Anfield. Ikke siden 2001 (2-1 over West Ham) hadde rødtrøyene gått seirende av eget gress i ligaens første runde. De tre forrige forsøkene endte med ett tap og to uavgjorte kamper.

– Det var en flott oppvisning av oss. Ros til Stoke og deres manager Mark Hughes. De kom hit og spilte bra, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers ifølge BBC.

Lørdag sendte han en gjeng motiverte spillere ut på gresset. Vertene åpnet i et forrykende tempo, men ble hindret av en opplagt Asmir Begovic og – som så mange ganger før – stolpene.

Les også: Marerittstart for Arsenal.

Keeperhelt

Riktig nok var det Stoke som traff metallet da bortelaget fikk kampens første store sjanse. Robert Huth sendte en suser i tverrliggeren etter at keeper Simon Mignolet klønet det til i feltet.

Deretter tok Liverpool over og skapte en mengde kvalifiserte målsjanser. Sturridge fikk først en scoring annullert for offside, men levnet ingen tvil i det 37. minutt. Spissen avsluttet mellom beina på Huth og inn i hjørnet fra distanse.

Dramatisk ble det et par minutter før slutt da Daniel Agger på klønete vis handset i eget felt. Jonathan Walters fikk sjansen fra straffemerket, men Mignolet slo tilbake fra den skjelvende starten med en solid dobbeltredning.

– Du velger alltid et hjørne, og i dag valgte jeg riktig, sa belgieren beskjedent.

Les også: Mignolet reddet sjansesløsende Liverpool.

Taus om Suárez

Tidlig i kampen hadde vertenes Kolo Touré headet i tverrliggeren, mens Sturridge og Jordan Henderson ble uvenner med stolpene etter pause. Liverpool hadde sjanser nok til å score fem-seks mål, men fikk uansett berget en etterlengtet seier.

Laget må klare seg uten omdiskuterte Luis Suárez i sesongens seks første kamper. Lørdag ble uruguayaneren applaudert av fansen da han besøkte Anfield sammen med datteren Delfina.

– Jeg kommer ikke til å si noe om Suárez, rett og slett av respekt for spillerne, som jobbet hardt i dag. Jeg er veldig fornøyd med måten ting er blitt løst på. Vi er en klubb som ser framover og er på vei i riktig retning, sa Rodgers.

Les også: Fansen applauderte Suarez.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus