Mignolet reddet sjansesløsende Liverpool

Daniel Sturridge var frisk og ble matchvinner for Liverpool i serieåpningen mot Stoke lørdag. Foto: Jon Super.

Simon Mignolet reddet et straffespark i sluttminuttene da Liverpool endelig vant en åpningskamp på hjemmebane med 1-0 over Stoke i Premier League lørdag.

Daniel Sturridge ble matchvinner da Stoke ble slått 1-0 på Anfield. Ikke siden 2001 (2-1 over West Ham) hadde rødtrøyene gått seirende av eget gress i ligaens første runde. De tre forrige forsøkene endte med ett tap og to uavgjorte kamper.

– Det var en flott oppvisning av oss. Ros til Stoke og deres manager Mark Hughes. De kom hit og spilte bra, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers ifølge BBC.

Lørdag sendte han en gjeng motiverte spillere ut på gresset. Vertene åpnet i et forrykende tempo, men ble hindret av en opplagt Asmir Begovic og – som så mange ganger før – stolpene.

Keeperhelt

Riktig nok var det Stoke som traff metallet da bortelaget fikk kampens første store sjanse. Robert Huth sendte en suser i tverrliggeren etter at keeper Simon Mignolet klønet det til i feltet.

Deretter tok Liverpool over og skapte en mengde kvalifiserte målsjanser. Sturridge fikk først en scoring annullert for offside, men levnet ingen tvil i det 37. minutt. Spissen avsluttet mellom beina på Huth og inn i hjørnet fra distanse.

Dramatisk ble det et par minutter før slutt da Daniel Agger på klønete vis handset i eget felt. Jonathan Walters fikk sjansen fra straffemerket, men Mignolet slo tilbake fra den skjelvende starten med en solid dobbeltredning.

– Du velger alltid et hjørne, og i dag valgte jeg riktig, sa belgieren beskjedent.

Taus om Suárez

Tidlig i kampen hadde vertenes Kolo Touré headet i tverrliggeren, mens Sturridge og Jordan Henderson ble uvenner med stolpene etter pause. Liverpool hadde sjanser nok til å score fem-seks mål, men fikk uansett berget en etterlengtet seier.

Laget må klare seg uten omdiskuterte Luis Suárez i sesongens seks første kamper. Lørdag ble uruguayaneren applaudert av fansen da han besøkte Anfield sammen med datteren Delfina.

– Jeg kommer ikke til å si noe om Suárez, rett og slett av respekt for spillerne, som jobbet hardt i dag. Jeg er veldig fornøyd med måten ting er blitt løst på. Vi er en klubb som ser framover og er på vei i riktig retning, sa Rodgers.