Old Trafford-nedtur for Moyes

Manchester United-manager David Moyes kan være betenkt etter 1-3-tap for Sevilla fredag. Den engelske seriemesteren lekker mål før seriestarten. Her er Moyes fra en treningskamp forrige måned. (Foto: Daniel Munoz / Reuters / NTB scanpix)
Manchester United-manager David Moyes kan være betenkt etter 1-3-tap for Sevilla fredag. Den engelske seriemesteren lekker mål før seriestarten. Her er Moyes fra en treningskamp forrige måned. (Foto: Daniel Munoz / Reuters / NTB scanpix)

Manchester United-manager David Moyes har litt å tenke på før sesongstarten. Fredag ble det 1-3-tap for Sevilla i skottens første hjemmekamp på Old Trafford.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed fikk ikke den engelske seriemesteren en opptur i Rio Ferdinands testimonialkamp. United har i sommer tapt tre av sju treningskamper. Kun to har endt med seier.

Spesielt defensivt har Moyes grunn til bekymring. Rødtrøyene har så langt ikke holdt nullen under sin nye manager. Mot Sevilla ble United igjen straffet for svakt forsvarsarbeid.

Skar gjennom

Ferdinand ble selv Uniteds redningsmann allerede etter tre minutter. Han stoppet det som fort hadde blitt en stor sjanse i siste liten.

Det var uansett en forsmak på mer Sevilla-krutt. Etter 21 minutter sendte Victor Machin det spanske bortelaget i ledelsen. Bare fem minutter senere kunne gjestene altfor enkelt skjære gjennom United-forsvaret, og Marko Marin la på til 2-0.

Gradvis løftet United seg offensivt, men fortsatte å være sårbare bakover. Like før pause kunne det fort stått 0-3 på Old Trafford-tavla, men David de Gea reddet Marins forsøk og sendte ballen i tverrliggeren.

Antonio Valencia reduserte til 1-2 etter litt over halvspilt annen omgang. Vingspilleren fikk en god ball servert fra unggutten Adnan Januzaj.

Styrte til ingen nytte

Moyes gjorde flere bytter i håp om å skaffe seg et resultat. United hadde kommandoen de siste 20 minuttene, men det hjalp ikke stort da innbytter Bryan Rabello gjorde 3-1 for Sevilla i siste ordinære spilleminutt.

Manchester United starter sesongen mot Wigan i søndagens tradisjonelle Community Shield-oppgjør på Wembley. Det er Moyes første sjanse til å vinne en tittel med sin nye klubb. Uken etter venter Swansea borte i serieåpningen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus