Meny

Drillo med «nye» fjes mot Sverige

PÅ A-LANDSLAGET: Både Marcus Pedersen (t.v.) og Stefan Johansen er med i Drillos tropp til møtet med Sverige. (Foto: NTB/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere U21-spillere er tatt opp i A-troppen til fotballandskampen mot Sverige onsdag neste uke.

Fredrik Semb Berge (Odd), Marcus Pedersen (Vitesse), Stefan Johansen (Strømsgodset) og Omar Elabdellaoui (Eintracht Braunschweig) er nye i troppen siden forrige uttak. De to siste er debutanter.

– Elabdellaoui er tatt ut på bakgrunn av det han har prestert på U21. Han er god én mot én. Så er spørsmålet om han får fast plass i Bundesliga. Johansen har vært bra lenge. Han var tatt ut til Afrika-turen i januar, men var skadd da. Han har noe av det kreative som vi har savnet litt på midtbanen, og det håper vi han kan bidra med her, slo Drillo fast da han presenterte troppen på Ullevaal mandag.

Han mente det hadde vært et vanskelig uttak, blant annet fordi flere spillere har skiftet klubb i sommer.

Les også: Drillo med vanskelig laguttak

Kunne vært flere

Vegar Eggen Hedenstad, Magnus Wolff Eikrem, Håvard Nordtveit, Markus Henriksen og Joshua King var også med på U21-suksessen (bronse) i EM i sommer. Med ni unge spillere med er det et meget ungdommelig preg over landslaget som skal møte Sverige på bortebane 14. august.

– Det er ikke bare en ung tropp. Det er faktisk minst en håndfull spillere til i samme aldersgruppe som kunne ha vært med her nå. Vi har et landslag nå som minner om et U-landslag, mener Drillo

Landslagssjefen sier at han i teorien kunne sendt et helt U23-landslag, men er glad det heldigvis er noen veteraner som er gode nok til å forsvare plassen på laget. Men uttaket viser tydelig fornyelsen. Espen Ruud (29 år), Erik Huseklepp (28) og Tore Reginiussen (27) er blant spillerne som er vraket fra forrige landslagstropp.

Aktuelle til kvalifiseringen

Kjetil Wæhler (37) pådro seg en smell i kneet søndag for IFK Göteborg. Men det kan være han hadde blitt vraket uansett.

Drillo er klar på at de unge spillerne har alle muligheter til å spille seg inn i troppen til høstens avgjørende VM-kvalifisering. Hjemmekampene mot Kypros og Sveits går allerede 6. og 10. september.

– Spiller de en bra kamp mot Sverige, er det den beste søknaden de kan komme med for en plass der. Alle som er tatt ut nå, er tatt ut med tanke på å kunne være aktuelle i september og oktober.

- Braaten må finne seg en klubb fort

Klubbløse Daniel Braaten er med mot Sverige. Det blir han ikke til kampen mot Kypros om han ikke snart finner seg en klubb.

31-årige Braaten har stått uten klubb siden juni, da han valgte ikke å fornye kontrakten med franske Toulouse. Likevel var han med da troppen til Sverige-kampen ble presentert mandag.

Ønsker angriperen å spille VM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Sveits 6. og 10. september, må han snart finne seg en klubb.

– Daniel må forte seg. Han må spille fotball før september. Ellers kommer han ikke med i troppen, slo landslagssjef Egil «Drillo» Olsen fast.

Braaten har trent med Vålerenga i sommer, og spilte også i 0-7-tapet mot Barcelona. Eliteserien og osloklubben holder for å bli vurdert av Drillo til kvalifiseringskampene.

– Det er helt greit for meg, bekreftet Drillo.

Også Vadim Demidov er utelatt fra troppen. Midtstopperen står, som Braaten, uten klubb etter at han forlot Eintracht Frankfurt i sommer.

Troppen mot Sverige:

Målvakter:
Rune Almenning Jarstein (Viking), André Hansen (Odd).

Utespillere:
Mohammed Abdellaoue (Stuttgart), Fredrik Semb Berge (Odd), Daniel Braaten (Toulouse), Magnus Wolff Eikrem (Heerenveen), Omar Elabdellaoui (Eintracht Braunschweig), Tarik Elyounoussi (Hoffenheim), Vegard Forren (Molde), Ardian Gashi (Helsingborg), Brede Hangeland (Fulham), Vegar Eggen Hedenstad (Freiburg), Markus Henriksen (Alkmaar), Tom Høgli (Brugge), Stefan Johansen (Strømsgodset), Joshua King (Blackburn), Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Marcus Pedersen (Vitesse), Per Ciljan Skjelbred (Hamburg), Alexander Toft Søderlund (Rosenborg).

Les flere fotballnyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus