Eliteserien 13. runde Sandnes Ulf - Sogndal 1-3Sogndal slo Sandnes Ulf for første gang

Sogndal vant duellene og kampen. (FOTO: Kent Skibstad/NTB Scanpix)

Sogndal kjempet helhjertet og hadde flyt da tabelljumbo Sandnes Ulf ble slått 3-1 på bortebane søndag.

Sandnes Ulf – Sogndal 1-3 (0-1)
2407 tilskuere

Mål: 0-1 Bjørnar Holmvik (selvmål 3), 0-2 Sidy Sagna (51), 0-3 Gustav Valsvik (56), 1-3 Kenneth Sola (84).

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

Ingen kort.

Sandnes Ulf (4-4-2): Aslak Falch – Kenneth Sola, Edier Frejd, Avni Pepa, Bjørnar Holmvik – Zymer Bytyqi (Nemanja Jovanovic fra 58.), Aksel Berget Skjølsvik (Henrik Furebotn fra 59.), Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson – Tommy Høiland (Fredrik Torsteinbø fra 78.), Marius Helle.

Sogndal (4-4-2): Erik Dahlin – Taijo Teniste, Hannu Patronen, Gustav Valsvik, Per Egil Flo – Malick Mane (Bjørn Inge Utvik fra 88.), Rune Bolseth (Magnus Stamnestrø fra 46.), Sidy Sagna (Eirik B. Skaasheim fra 60.), Ruben Holsæter – Ulrik Flo, Ricardo Santos.

VIDEO Se Holmviks fantastiske selvmål

Gustav Valsvik, Sidy Sagna og et selvmål av Bjørnar Holmvik ga Jonas Olssons mannskap tre bokførte scoringer og en relativt behagelig tabellposisjon. For Sandnes Ulf ble situasjonen ytterligere forverret i bunnen av tabellen.

Les detaljert referat

Sandnes Ulf fikk en marerittstart da Bjørnar Holmvik skulle klarere et innlegg og sendte ballen i en bue over egen keeper og i mål. Da var det bare spilt tre minutter av oppgjøret.

– Baktunge

I første omgang lå Sogndal veldig lavt, noe Per Egil Flo var den første til å innrømme.

– Vi ble veldig baktunge etter det tidlige målet og skulle definitivt ha presset høyere i banen, sa Flo til C More.

I store deler av første omgang var Ulf Sandnes det dominerende laget. Vertene hadde fart og kom til sjanser, men fikk ikke uttelling. Sogndals høye og sterke forsvarere raget i luftrommet og holdt nullen bakover.

Banket inn 2-0

Annen omgang åpnet med Sogndal-scoring etter 51 minutter. En retur fra Sandnes-keeper Aslak Falch ble ubønnhørlig banket inn i nettmaskene av Sidy Sagna.

Fem minutter senere var det «game over» for vertene etter rot i forsvaret. Gustav Valsvik fikk slengt i vei et løst skudd som en Sandnes-forsvarer bommet på før den gikk forbi keeper.

Et trøstemål kunne vertene notere da Kenneth Sola stanget inn 1-3-scoringen seks minutter før slutt.

Nå venter en lang rekke med skjebnekamper for Sandnes-laget.