Superstjerner venter Norges unggutter

KJENT NAVN: Jordan Henderson er en av flere Liverpool-spillere som kan bli å se i sommerens sluttspill. Foto: AP Photo/Nick Potts/PA Wire
KJENT NAVN: Jordan Henderson er en av flere Liverpool-spillere som kan bli å se i sommerens sluttspill. Foto: AP Photo/Nick Potts/PA Wire

Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain og Stephan El Shaarawy er blant stjernene som Norges U21-lag møter i EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tor Ole Skulleruds mannskap er havnet i gruppe med vertsnasjon Israel samt de profilsterke lagene England og Italia. Tirsdag tok U21-landslagstreneren ut den norske bruttotroppen på 40 spillere.

Les også: Flere A-landslagsspillere i U21-troppen

EM-troppen vil bestå av 23 spillere.

– Du vil få spillere som er blitt solgt for et par hundre millioner kroner. Noen av spillerne i U21-EM har en forferdelig prislapp hengende på seg, men det er dessverre slik det er blitt, sier Skullerud til NTB.

– Men dette skal vi bruke for alt det er verdt. De får bære den byrden det er å ha den prislappen og de største forventningene, fortsetter U21-landslagssjefen.

England kommer trolig til Israel med Premier League-profiler som Steven Caulker (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) og Jonjo Shelvey (Liverpool). Ettertraktede talenter som Wilfried Zaha (skal til Manchester United) og Thomas Ince (Blackpool) er også blant spillerne de norske U21-gutta skal prøve å slå ut.

– Det er voldsomme navn, men prislappen er mye høyere enn den virkelige kvaliteten på spillet, mener Skullerud.

Voldsom drive

Slik vurderer han Norges motstandere i gruppespillet:

Israel: – Vi har konsentrert oss mest om Israel og England før mesterskapet. Det er en voldsom drive rundt Israel. De har hatt ekstremt mange samlinger og bruker alle spillerne som kunne vært flyttet opp på A-landslaget på U21-laget. Det blir et voldsomt trykk på stadion. Det blir også «krig» fordi vi møter et fysisk robust lag.

– De spiller gjerne litt på grensen, men kombinerer det med gode ballferdigheter. Det er et godt lag, men på en normal dag har vi full mulighet til å slå dem. Jeg tror vi har bedre ferdigheter og det handler om å unngå at det bare blir dueller. Israel som vertsnasjon blir en hard nøtt.

Spisset tropp

England: – De er nok bedre nå enn i kvaliken. Det er en del enkeltspillere som ser ut til å bli med nå. Sånn er det alltid foran et mesterskap, at lag spisser troppene sine. Jeg frykter ikke England, men de har mange gode enkeltspillere.

– Den tradisjonelle engelske fotballen er borte. Nå er det hurtige pasninger langs bakken, gode individualister en mot en, gode kantspillere med fart og stort repertoar.

Les også: Arsenal-målvakt har liten tro på Spurs

Ikke kartlagt

Italia: – Italia har vi ikke brukt så mye tid på. Vi vet at de er topp europeisk nivå, men vi skal bruke mesterskapets to første kamper til å kartlegge dem. Jeg skal også se dem i et par kamper før EM for å få en viss oversikt. Jeg er sikker på at Italia og England er et hakk over Israel, men ser absolutt muligheter. Det er også det vi leter etter når vi kartlegger dem. Det finnes svakheter, sier Skullerud.

Les også: Kastet halvnaken mestertrener i isbad

For Italia har profiler som Lorenzo Insigne, Ciro Immobile, Manolo Gabbiadini og Stephan El Shaarawy markert seg med mange mål i kvalifiseringen.

Les flere fotballnyheter her

Personvernpolicy