Riise slutter på landslaget

John Arne Riise gir seg på landslaget i fotball med umiddelbar virkning. Flere fotballtopper er overrasket over valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om John Arne Riise:

* John Arne Riise gir seg på landslaget etter å ha spilt flere landskamper enn noen annen mannlig norsk fotballspiller.

* Alder: 32 (født 24/9-80)

* Klubb: Fulham (England)

* Tidligere klubber: Aalesund, Monaco (Frankrike), Liverpool (England), Roma (Italia)

* Landskamper: 110 (16 mål)

* Kamper for alle aldersbestemte landslag fra G15 til U21.

* Landslagsdebut: Mot Island i La Manga, Spania 31/1 2000 (0-0)

* Siste landskamp: Mot Albania på Ullevaal i Oslo 22/3 2013 (0-1)

* Første landslagsmål: Mot Tyrkia i Istanbul 23/2 2000 (2-0)

* Siste landslagsmål: Mot Slovenia på Ullevaal 11/9 2012 (2-1)

* Spilte aldri en kamp i et EM- eller VM-sluttspill (var i troppen i EM i 2000 uten å spille, siden har Norge feilet i seks kvalifiseringer på rad).

* Sa i vinter at han ville gi seg på landslaget etter VM, og håpet å avslutte med sluttspill i Brasil.

* Mandag kom beskjeden om at Riise gir opp den drømmen og slutter på landslaget umiddelbart.

Riises 110. og siste landskamp ble VM-kvalifiseringskampen mot Albania i mars.

Han topper med det listen over flest landskamper for Norge.

– Etter en lang periode med mange tanker har jeg valgt å takke nei til videre landslagsspill for Norge. Avgjørelsen er tatt i samråd med mine nærmeste, men den har naturligvis vært helt min egen. Den tunge siden av et slikt valg, er åpenbar: Jeg har elsket hvert sekund jeg har spilt med norsk landslagsdrakt. Den gode siden av valget, er at det kjennes helt riktig. Det er en tid for alt, skriver Riise i pressemeldingen.

Trykk her for å lese hele pressemeldingen fra Riise

Meget overrasket

Erik Thorstvedt er meget overrasket over at John Arne Riise, som til daglig for Fulham, nå velger å gi seg på landslaget.

Keeperlegenden utelukker likevel ikke et comeback av Fulham-spilleren.

– Det er jo nærliggende å tenke at dette har noe med kapteinsdebatten å gjøre. John Arne er jo en litt impulsiv fyr, og kanskje kan han komme til å endre seg når han roer seg litt. Dersom det ikke blir slik, er det bare å takke ham for bidraget, sier Thorstvedt til NTB.

Les også: Riise: – Jeg er veldig forbannet

– En bærebjelke

Thorstvedt sier videre at selv om Riise gjennom årenes løp har fått mye oppmerksomhet for utenomsportslige ting, så kan man fotballmessig ikke sette spørsmålstegn ved nordmannen.

– Han har bidratt og vært en bærebjelke på landslaget. Vi er ikke større enn at vi trenger alle mann. Når det er sagt, kommer det unge spillere opp. Riise har jo alltid vært supermannen som har tålt alt. Hans syke energi er noe vi har lagt merke til lenge. Han presterte også alltid selv om det skjedde mye på det private planet rundt ham, sier Thorstvedt.

7. juni møter Norge Albania i VM-kvalifiseringskamp.

– Jeg er som sagt veldig, veldig overrasket, også over timingen. Jeg har trodd at Riise for egen del ville oppnå så mange landskamper som mulig. Det virket som et viktig mål for ham, avslutter Thorstvedt.

Les også: Hevder Riise røk ut etter krangel med manager

Hylles av Drillo

Drillo møtte pressen på Ullevaal stadion en drøy time etter pressemeldingen fra Riise.

– Jeg er litt overrasket, og det er naturligvis leit. Han har vært en spiller som bidrar til de grader, både på banen og utenfor. Det har alltid svingt litt rundt John Arne, men vi kommer til å savne ham. Han hadde en entusiasme og bidro i miljøet på mange måter, sa landslagssjefen til NTB.

Landslagssjef Egil Olsen hyller også Riises landslagskarriere.

– Han har hatt en imponerende karriere på landslaget, og 110 kamper er en stor prestasjon. John Arne har vist stor entusiasme og var alltid førstemann på trening og spillermøter. Jeg respekterer avgjørelsen og ønsker å takke han for innsatsen, sier Olsen til fotball.no.

Riise kritiserte nylig at han ikke fikk kapteinsbindet i en landskamp i februar. I fjor ble han kjørt beinhardt av VG før landskampene mot Island. Avisen mente han hadde oppført seg selvgodt.

Les også: Riise lei av kritikken

Semb roser Riises energi

– Jeg hadde gleden av å gi John Arne debutkampen på landslaget, og han ble med til EM som mesterskapets yngste spiller i 2000. John Arne er en spiller med full av energi, entusiasme, humør og med ett av Fotball-Europas beste venstrebein. Han har alltid gitt 100 prosent på trening og i kamp, sier Nils Johan Semb til fotball.no.

– John Arne har hatt en fantastisk historie i landslagssammenheng. Han har vært en avgjørende spiller i mange kamper. Innsatsen på banen har vært formidabel, og han har hatt en egen evne til å snu nedturer til oppturer. Jeg vil på vegne av Fotball-Norge takke han for en fantastisk innsats på landslaget og ønsker han lykke til videre med klubbkarrieren, sier fotballpresident Yngve Hallén til samme nettsted.

Personvernpolicy