Walcott brukte dobbelt så lang tid som denne duoen

KVIKKE: Ledley King (f.v.) og Alan Shearer brukte begge halvparten av tiden Theo Walcott brukte på å score mot Everton lørdag. Foto: AP Photo/Paul Thomas/AP Photo/Jon Super. Montasje: ABC Nyheter.
KVIKKE: Ledley King (f.v.) og Alan Shearer brukte begge halvparten av tiden Theo Walcott brukte på å score mot Everton lørdag. Foto: AP Photo/Paul Thomas/AP Photo/Jon Super. Montasje: ABC Nyheter.

Theo Walcotts mål mot QPR var årets raskeste i Premier League, men det var langt fra å være det raskeste som noen gang er scoret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Engelskmannen var raskt frempå mot QPR på lørdag og sikret Arsenal tre viktige poeng.

Kun 19 sekunder gikk det mellom avspark og nettkjenning.

Bakgrunn: Årets raskeste mål nok for Arsenal

Det var Walcotts mål nummer 100 i Arsenal-trøya og det 20. for sesongen i hans kamp nummer 200 i engelsk fotball.

Det var Arsenals raskeste Premier League-scoring noensinne og det raskeste i den engelske toppdivisjonen siden Readings Kevin Doyle brukte 20 sekunder i 2006.

Flere spillere har dog brukt færre sekunder opp gjennom årene.

Her er de fem raskeste:

1) Ledley King - 10 sekunder

Tottenham-stopperen var mer kjent for å holde tett bakover enn å angripe motstanderens sekstenmeter, men i desember 2000 fant han nettmaskene etter bare ti sekunder mot Bradford.

King fikk tak i ballen vel 30 meter fra mål og lot det stå til. Ballen gikk via en forsvarer, lurte målvakt Matthew Clarke, og rekorden var et faktum.

Les også: Bale-perle ordnet viktig seier

2) Alan Shearer - 10,4 sekunder

I motsetning til Ledley King var det nettopp å score mål som gjorde Alan Shearer til den fryktede spilleren han var.

Hans raskeste kom mot Manchester City i 2003, men det var ikke hans peneste. City-målvakt Carlo Nash klarerte ballen rett i føttene på Shearer, som så fikk en enkel oppgave med å sette ballen i det tomme buret.

Etter at Sky Sports hadde studert klippet om og om igjen, bestemte de seg for at Newcastle-spissen brukte nøyaktig 10,4 sekunder - altså fire tideler mer enn King.

3) Mark Viduka - 11,1 sekunder

Australieren var aldri en av de raskeste spissene, men det han manglet i tempo kompenserte han for med kløkt og fotballintelligens.

Etter 11 sekunder mot Charlton i 2001 mottok han en flick fra Alan Smith, tok én touch, og la ballen bak målvakt Sasa Ilic.

Det var nok et minneverdig øyeblikk for de som hadde tatt turen til The Valley i midten av mars for 12 år siden, men det er dessverre ingen video å finne av målet.

Les også: Mancini: - Håper middagen smakte

4) Dwight Yorke - 13 sekunder

Angriperen fra Trinidad og Tobago dannet et av de mest fryktede spissparene i verden sammen med Andy Cole i Manchester United rundt årtusenskiftet.

Før den tid tjente han til livets brød på Villa Park.

I videoen under scorer han sitt raskeste mål. 13 sekunder tok det i bortekampen mot Coventry City før ballen ligger i nota. Innlegget fra Ian Taylor finner hodet til Yorke og deretter nettmaskene.

Målet ble stående som det raskeste helt til Ledley King slo rekorden fem år senere.

5) Chris Sutton - 13 sekunder

Bare noen måneder før Yorkes mål mot Coventry brukte Blackburns Chris Sutton like lite tid på å sende Lancashire-klubben foran mot Everton.

Bare fem minutter senere scoret Alan Shearer Blackburns andre på vei til en 2-1-seier på Goodison Park i en sesong som kulminerte i ligagull for de hvite og blå.

Som med målet til Mark Viduka, har det vist seg umulig å finne en video av scorigen.

Flere nyheter fra Premier League finner du på ABCs fotballsider

Personvernpolicy