Bale-perle ordnet viktig Tottenham-seier

UVURDERLIG: Gareth Bales scoring kan bli utslagsgivende når status skal gjøres opp etter endt sesong. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON

Gareth Bale tok ansvar og klinket Tottenham til 1-0-seier over gamleklubben Southampton lørdag. Dermed klatret Spurs til fjerdeplassen i Premier League.

Bale var nærmest usynlig de første 85 minuttene av kampen, men deretter viste han litt av ferdighetene som nylig sikret han prisen som årets spiller i England.

Fra kanten dro han seg inn mot Southampton-feltet og sendte av gårde en suser fra rundt 20 meter som Artur Boruc ikke rakk.

Det ble den eneste scoringen i en kamp der vertene slet med å skape målsjanser. Southampton var fullt på høyde med Tottenham og fikk noen solide muligheter til å ta ledelsen. Blant annet hadde Rickie Lambert et stolpeskudd før pause.

Seieren var meget viktig for Tottenham, som jakter en topp fire-plassering og mesterligaspill neste sesong. Laget er likt med tredjeplasserte Chelsea og ett foran Arsenal. Sistnevnte møter Queens Park Rangers senere lørdag, mens Chelsea gjester seriemester Manchester United søndag.

Vegard Forren var ubenyttet reserve for Southampton, som fortsatt risikerer å rykke ned fra Premier League.

Surt for nordmennene

Fulham gikk på et overraskende tap ned 2-4 hjemme for nedrykksklare Reading lørdag.

John Arne Riise hadde en stri kamp der han ble byttet ut etter 55 minutter. Nordmannen laget straffesparket som Hal Robson-Kanu satte inn til 1-0 tidlig i kampen.

Brede Hangeland fikk spille hele kampen i Fulhams midtforsvar, men klarte ikke å hjelpe laget til en utligning. I stedet doblet Robson-Kanu etter en drøy times spill.

Bryan Ruiz reduserte to ganger for vertene, men scoringer av Adam Le Fondre og Jem Karacan ordnet en høyst overraskende seier for et Reading-lag som ikke hadde vunnet på de ti siste kampene.

Her er Premier League-tabellen

Alexander Tettey satt på benken da Norwich tapte 1-2 hjemme for Aston Villa. Det går mot en spennende nedrykksstrid i Premier League. Også Wigan, som ligger like under streken, vant sin bortekamp mot West Bromwich 4-2.

Swansea klarte 0-0 hjemme mot Manchester City, mens også West Hams hjemmemøte med Newcastle endte målløst.