Meny

Vil ikke møte flere tullemotstandere som Playboy-Mia

Cecilia Brækhus knuste amerikanske Mia St. John i bokseringen under Nordic Fight Night i Frederikshavn lørdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus innrømmer at Mia St. John ikke holdt mål. Fra nå av vil hun bare møte skikkelige motstandere.

Neste kamp kan komme allerede i juni.

– Jeg bokser gjerne kamp igjen i juni, men da må jeg få en skikkelig motstander, sa Brækhus til NTB etter tullekampen mot Mia St. John. Den tidligere Playboy-modellen var ikke noen verdig motstander. Det ble en tullete og lite verdig kamp, akkurat som man kunne vente etter at det ble klart at kampen kom på plakaten.

– Jeg så med en gang at dette kom til å bli min kamp. Mia St. John ville nok gjerne være med å kjempe, men etter at jeg fikk inn noen raske treffere, mistet hun lysten. Lyset i øynene hennes var definitivt slukket i andre runde, sa Brækhus til NTB.

Les også: Rått parti fra første slag

Hun stoppet sin amerikanske motstander vel halvveis ut i den tredje runden. Da hadde St. John fått så mange treffere og så mye juling at dommeren rett og slett stoppet kampen. Det var rått parti og ingenting annet. De aller fleste mente vel også at det var en kamp som var litt uverdig for verdens beste kvinnelige bokser.

Les også: Bramowski tror Brækhus slår «Playboy-Mia» flat

Bestemmer selv

Holly Holm, som ynder å kalle seg verdensener blant kvinnelige boksere uansett vektklasse, er drømmemotstanderen til Brækhus, men en kamp mot henne er det vanskelig å få til. Det finnes likevel også andre gode boksere, både i klassen under og i klassene over Brækhus, så tøffe og verdige motstandere skulle det ikke være vanskelig å finne.

– Cecilia bestemmer egentlig selv når hun vil i ringen igjen. Dersom vi skulle få i stand en avtale om en kamp mot Holm, så vil vi nok vente noen måneder, men dersom det ikke blir noen avtale med Holm med det første, er det ingenting i veien for at Cecilia kan bokse i Aarhus 15. juni, sa Nisse Sauerland til NTB..

– Hovedmålet er en kamp mot Holly Holm. Jeg jobber med å få til den kampen, men foreløpig har jeg ikke noe nytt å komme med, dessverre. Jeg er overbevist om at kampen kommer til å gå, men det kan ta litt tid, sa Sauerland.

Les også: Brækhus tar ikke lett på kampen

– Best og bedre enn Holm

– Jeg har gått tiden ut mot Holly Holm, og må innrømme at hun er en god bokser, men Brækhus er bedre. Hun slår mye hardere også, sa Mia St. John etter kampen.

– Dersom ikke dommeren hadde stoppet dette oppgjøret i den tredje runden, ville jeg trolig ha stoppet det selv, sa den amerikanske jenta, som ikke la skjul på at hun var sjeleglad hun var kommet fra kampen uten varige skader.

– Cecilia var yngre, sterkere og mye bedre enn meg. Det oppdaget jeg med en gang. Dette var en kamp jeg aldri kunne vinne, sa St. John til NTB.

Hun fortalte også at dette var hennes siste kamp. Nå er boksekarrieren definitivt over, men hun fikk med seg en skikkelig siste lønningsdag og var fornøyd med det.

Cecilia Brækhus er fortsatt mester i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO) etter den korteste og trolig letteste kampen i boksekarrieren hennes til nå.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus