Nytt straffemareritt for Tottenham

Mohamed Salah setter inn Basels første for dagen.

Tottenham røk ut av Europaligaen etter 1-4 i straffesparkkonkurransen mot Basel torsdag.

Det er første gang sveitserne tar seg til en semifinale i E-cupen, ifølge Max. Det sto 2-2 etter 90 minutter. Ettersom den første kvartfinalekampen mellom lagene også endte 2-2, måtte straffespark til for å kåre en vinner.

Der sviktet London-laget fullstendig. Tom Huddlestones forsøk ble reddet av keeper før Emmanuel Adebayor skjøt over. Marcelo Diaz avgjorde det hele da han satte inn 4-1.

Ifølge Skysports har Tottenham dårlig erfaring med straffesparkkonkurranser. Laget har tapt sju straffesparkkonkurranser på rad. I 1984 hadde de derimot turen på sin side da de straffeslo Anderlecht i UEFA-cupfinalen.

Clint Dempsey ga Tottenham ledelsen etter 23 minutter, men Mohamed Salah (27.) og Aleksander Dragovic (49.) snudde kampen for Basel. Dempsey utlignet med sitt andre mål for kvelden sju minutter før slutt.

Det ble ekstra vrient for Spurs i ekstraomgangene. Der måtte de spille med ti mann etter at Jan Vertonghen ble utvist mot slutten av ordinær tid.