Meny

Treneren hyllet superreserven Messi

Lionel Messi (bak) kom inn som innbytter og hjalp Barcelona til semifinale i mesterligaen. Her takker han PSGs Lucas for kampen. (Foto: Gustau Nacarino / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcas assistenttrener Jordi Roura var full av lovord om Lionel Messi etter at argentineren hjalp laget til en ny semifinale i mesterligaen.

Messi har slitt med en strekkskade den siste uken og startet på benken i returkampen mot Paris Saint-Germain. Katalanerne lå under 0-1 og var på vei ut av mesterligaen da Messi ble byttet inn. Ni minutter senere var han involvert i scoringen som sendte Barcelona videre.

– Vi hadde en pakt med ham om at vi skulle sette ham inn hvis det ikke gikk så bra. Han er så viktig, og tilstedeværelsen hans på banen påvirket motstanderen, sa Roura.

– Han viste igjen konkurranseinstinktet sitt og ønsket om alltid å være der for laget. Vi må ta av oss hatten for ham, la assistenttreneren til. Han leder Barcelona i trener Tito Vilanovas sykefravær.

Den første kampen i Paris endte 2-2, og det var helt åpent hvem som ville gå videre. PSG tok ledelsen ved Javier Pastore fem minutter etter hvilen. Litt senere ble Messi byttet inn. Etter rundt 70 minutter fintet han bort to PSG-spillere og slo en flott pasning til David Villa. Han fant en bedre plassert Pedro, som satte inn utligningen og sørget for at Barcelona gikk videre på bortemålsregelen (3-3 sammenlagt). (Se høydepunktene her på PSGs egne sider)

Les også: Kongen av Barcelona

Seks strake semifinaler

For sjette år på rad er Barcelona klar for semifinale i mesterligaen. Laget vant mesterligaen i både 2009 og 2011.

– Laget har igjen vist stort mot. Det er en stor prestasjon å nå seks strake semifinaler. Det er fortsatt noen ting vi kan forbedre, men først må vi nyte at vi har nådd semifinalen, sa Roura.

PSG-trener Carlo Ancelotti roste også sine spillere selv om mesterligadrømmen ble knust.

– Vi gjorde alt vi kunne for å vinne. Vi spilte en flott kamp og var nære. Det var en strålende kveld, men det hadde vært fantastisk å gå til semifinale. Vi gjorde det bra og ga aldri opp, sa italieneren.

I gårsdagens andre kvartfinale vant tyske Bayern München 2-0 borte mot Juvnetus. Med samme resultat fra første møtet avanserte den tyskestorheten enkelt videre til semifinalen.

Fredag kl 12.00 trekkes semifinalene i UEFAs hovedkvarter i sveitsiske Nyon. 

Les flere fotballnyheter her

Vil du motta nyhetsbrev fra ABC Nyheter? Klikk her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus