- Jeg skulle gjerne slått til Nasri

Roberto Mancini har ikke bare vært fornøyd med Manchester City og Samir Nasri i år. Laget hans er 15 poeng bak Manchester United med åtte kamper igjen å spille. Foto: AP Photo/Jon Super
Roberto Mancini har ikke bare vært fornøyd med Manchester City og Samir Nasri i år. Laget hans er 15 poeng bak Manchester United med åtte kamper igjen å spille. Foto: AP Photo/Jon Super

Roberto Mancini har aldri vært redd for å være direkte med spillerne sine. Nå gir han Samir Nasri en fleipete strak høyre etter storspill mot Newcastle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen trenere har tilsynelatende alltid objektive og ukontroversielle svar klare til journalistene etter kamp.

Andre, derimot, tar gjerne bladet fra munnen og sier det som det er.

Roberto Mancini hører definitivt til den siste kategorien. Italieneren har i løpet av sin Manchester City-karriere blitt vant til at halvseriøse bemerkninger og kommentarer om så vel sitt eget lag som andres blir til overskrifter i de mange skandalesøkende og tabloide avisene i England.

Vil du lese mer om Premier League? Her finner du alt du trenger

I helgen leverte han igjen. På spørsmål om hva han synes om sin franske midtbanespiller Samir Nasris til tider briljante opptreden i 4-0-seieren mot Newcastle, kom Mancini med følgende originale respons:

- Jeg skulle gjerne ha slått til han, gliste City-treneren.

- Gir bare 50 prosent

Samir Nasri noterte seg for en målgivende pasning mot Jonas Gutierrez og Newcastle på lørdag. Foto: EPA/PETER POWELLSamir Nasri noterte seg for en målgivende pasning mot Jonas Gutierrez og Newcastle på lørdag. Foto: EPA/PETER POWELL

Nasri sine prestasjoner etter overgangen fra Arsenal for snart to år siden har på det beste vært ujevne, noe Mancini åpenbart blir irritert av. Italieneren ser helst at den lille franskmannen spiller som han gjorde på lørdag i hver eneste kamp.

Les også: Arsenal-stjerne: - Glad jeg ikke valgte United

- En spiller som han bør alltid spille som i dag. Alltid. Hver eneste kamp. Jeg forstår ikke hvorfor han ikke oftere spiller som i dag. Han kan kanskje spille dårlig en og annen gang, men det er alt han får lov til med hans kvaliteter.

At mange av City sine høyt gasjerte spillere ikke har prestert på et jevnt høyt nivå har vært et tilbakevendende problem for Mancini og en av grunnene til at rival Manchester United etter alle solemerker vinner tilbake tronen City fikk låne i fjor.

Les også: Kompany tilbake med scoring

Mancini antyder langt på vei at ikke alle spillerne hans gir alt i hver kamp.

- Jeg vet ikke hva som var annerledes mot Newcastle, men det er alltid vanskelig å vinne serien to år på rad. Og noen ganger tror spillere at det er nok å bare gi 50 prosent. Det har sannsynligvis vært et problem for oss i år, mener Mancini ifølge the Daily Mail.

Les også: Kaptein Gerrard sikret viktig seier

- Oppførselen var ikke bra

Ifølge de engelske tabloidene er ikke forholdet mellom kaptein Vincent Kompany og trener Roberto Mancini helt uproblematisk. Foto: EPA/PETER POWELLIfølge de engelske tabloidene er ikke forholdet mellom kaptein Vincent Kompany og trener Roberto Mancini helt uproblematisk. Foto: EPA/PETER POWELL

En annen spiller som har gitt Mancini hodebry, om enn bare i det siste, er kaptein Vincent Kompany.

Les også: Mancini skuffet over kaptein Kompany

Den belgiske midtstopperen spilte 90 minutter for sitt land mot klubbtreneren sin vilje forrige uke, og mangelen på øyekontakt de to imellom var påfallende da Kompany ble tatt av banen mot Newcastle.

For en gangs skyld var Mancini lite pratevillig. Italieneren nøyde seg med mindre enn ti ord for å beskrive forholdet til 26-åringen.

- Kompany vet at hans oppførsel ikke var bra, var alt han ville meddele.

Les mer om Manchester City her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus