Meny

Frykter Northug gambler med verdenscupen

GAMBLING: Petter Northugs valg om å gå et showrenn i innspurten av verdenscupen får langrennseskpert Fredrik Aukland til å stusse. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han trenger vel pengene, sier langrennsekspert om at Petter Northug prioriterer showrenn i innspurten av verdenscupen.

Kommende helg avsluttes verdenscupsesongen i langrenn i Falun, og allerede kommende onsdag er det sprint i Stockholm.

Russiske Alexander Legkov ligger i skrivende stund kun tolv poeng foran Northug, med Dario Cologna kun tre poeng bak nordmannen igjen.

Mens Legko og Cologna lader opp til de siste konkurransene i verdenscupen, skal Northug forsøke seg på verdensrekorden på 100-meter sprint på Bislett mandag kveld.

Og slik gikk dét: Northug knust av ukjent 24-åring

Det får TV 2s langrennsekspert Fredrik Aukland til å undre.

– Han har vel behov for pengene i og med at han deltar. Det er ingen optimal oppladning midt i en sesongavslutning hvor så mye står på spill. Han er akkurat ferdig med femmila, og skal gå harde konkurranser i Falun, konkluderer han.

Aukland sier han aldri latt Northug gå showrennet dersom han hadde vært hans trener. Det tror ikke Odd-Bjørn Hjelmeset at Northug bryr seg nevneverdig om.

– Han gjør det nok for å promotere seg selv og sporten. Petter tjener mer enn nok penger, sier han til TV 2.

Les også: Kaller Northug for et dårlig forbilde

Landslagssjef Vidar Løfshus akter ikke å legge seg ikke borti planene.

– Dette er en plan han har selv, og de legger jeg meg ikke borti. Petter har veldig god kontroll på sånne ting selv, slår han fast.

Les også: «Shampo» er lei av Northug og Bjørgen

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus