Meny

Gullkampen nær avgjort i Europa

Wayne Rooney kan juble for klar ledelse i Premier League. Gullkampen er nærmest avgjort i flere av de største ligaene i Europa. Foto: NTB scanpix / Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederlagene i de største ligaene i Europa har store forsprang til de øvrige lagene.

I Tyskland har Bayern München vært utilnærmelige denne sesongen. Kun 1 av 26 kamper er endt med tap. Med sine 69 poeng har sørtyskerne en soleklar ledelse i 1. Bundesliga. Nærmeste utfordrer er Borussia Dortmund, og de ligger hele 20 poeng bak når åtte runder gjenstår.

Frustrert Mancini

Premier League-spenningen forsvant trolig for godt i helgen. Manchester City tapte 0-2 borte mot Everton. Senere lørdag fulgte serieleder Manchester United opp med 1-0 mot Reading. Dermed økte United luken ned til byrivalene til hele 15 poeng. Ni runder gjenstår.

City-manager Roberto Mancini var frustrert etter at City tapte på Goodison Park. Italieneren nektet å møte til fjernsynsintervju.

– Han er sint og prøver å bearbeide det. Han vil heller roe seg ned enn å si noe som kan få ham i trøbbel, sa assisterende manager David Platt.

United nekter å innkassere gullet før det er 100 prosent i boks.

– En veldig viktig seier, særlig siden City tapte tre poeng i dag. Vi er i en god posisjon, sa Uniteds matchvinner Wayne Rooney.

Heftig Conte-jubel

Real Madrid vant 5-2 i helgen, men er milevis unna erkerivalen Barcelona. Sistnevnte vant 3-1 mot Vallecano søndag. Ustoppelige Lionel Messi scoret to ganger. Med 74 poeng har Barca en luke på 13 poeng ned til hovedstadens flaggskip.

I Italia er det et snev av spenning. Juventus, som fortsatt henger med i mesterligaen, har en solid luke i Serie A. Ni poeng skiller ned til Napoli. Formsterke Milan følger to poeng bak der igjen. Juve tok en sterk borteseier mot Bologna lørdag, men både Napoli og Milan tok tre poeng søndag. Juventus-trener Antonio Conte fikk kjeft for overdreven feiring fra Bologna-hold.

– Får jeg ikke lov til å feire med fansen etter en slik seier? Jeg vet at det irriterer noen når vi vinner, men det innebar ingen mangel på respekt, sa Conte.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus