Chelsea på tredjeplass

Eden Hazard feirer etter å ha scoret 2-0-målet til Chelsea. Foto: REUTERS/Andrew Winning

Chelsea utnyttet Tottenhams tap i ett London-derby og inntok tredjeplassen i engelsk eliteserie med seier i et annet.

Frank Lampard scoret sitt 200. Chelsea-mål da det ble 2-0-seier mot gamleklubben Chelsea. Noen timer tidligere ble Dimitar Berbatov matchvinner for Fulham borte mot sin tidligere klubb Tottenham, som dermed falt til fjerdeplass.

Lampard nikket inn et innlegg fra Eden Hazard i det 19. minutt og er nå bare to fulltreffere fra å tangere Bobby Tamblings klubbrekord i antall mål.

– Dette er en av mine beste dager. Det aller beste er å vinne mesterligaen og serien, men personlig er 200 mål en bedrift jeg aldri trodde jeg skulle greie, så jeg er veldig glad nå, sa Lampard.

Hazard fastsatte resultatet i annen omgang, og Chelsea ett poeng foran Tottenham med en kamp mindre spilt.

Etter en flere måneder lang opptur og 3.-plass i serien, er Tottenham kommet inn i en dårlig stim. Søndagens tap var lagets tredje på rad. 3.-plassen, som gir rett til direkte spille i neste sesongs mesterliga, kan være i ferd med å glippe, og selv 4.-plassen som gir mesterligakvalifisering synes langt fra sikker. Arsenal er fire poeng bak med en kamp mindre spilt.

Senket gamleklubben

Dimitar Berbatov var mannen bak seiersmålet sju minutter ut i 2. omgang. Han senket gamleklubben da han nærmest gled ballen i mål på et innlegg fra høyreback Sascha Riether.

Også for Fulham-manager Martin Jol var det en tidligere arbeidsgiver som ble beseiret.

Tottenham satte både Jermain Defoe og Clint Dempsey inn på banen i løpet av kampen, uten at det ble noen mål av det på White Hart Lane. Heller ikke høytflygende Gareth Bale fikk ballen i mål.

Brede Hangeland og John Arne Riise spilte hele kampen for Fulham og bidro til å tette igjen foran Mark Schwarzer. Målvakten måtte likevel gjøre to flotte redninger på forsøk fra Defoe for å berge seieren.

Viktig seier

Wigan tok tre viktige poeng i kampen mot nedrykk da Newcastle ble slått 2-1. Arouna Kone ble matchvinner på overtid, i en kamp med mye ondt blod.

Vertenes Callum McManaman burde vært utvist for en stygg nedsparking av Massadio Haidara, som måtte bæres ut. Det var håndgemeng i spillertunnelen ved pause, da Newcastle-spillere ville hevne seg.

Wigan er fortsatt under streken, men bare tre poeng fra trygg plass.

I søndagens første kamp spilte Sunderland sin sjuende strake seriekamp uten seier da Norwich greide 1-1 med ti mann på Stadium of Light.

Gjestene måtte spille mer enn en time i undertall etter at keeper Mark Bunn ble utvist for viljehands. Wes Hoolahan ga Norwich ledelsen da han styrte inn en nikk fra Kei Kamara som trolig ville gått inn.

Rett etter ble Bunn utvist, og reservekeeper Lee Camp ble byttet inn for målscorer Hoolahan. Mer enn Craig Gardners straffespark før pause greide ikke Sunderland å få til. (©NTB)